Na sejmu AGRA je danes potekalo mednarodno kooperacijsko srečanje MEET4BUSINESS AGRA 2022 v organizaciji Mariborske razvojne agencije.

Letošnje srečanje so namenili internacionalizaciji poslovanja slovenskih podjetij z malo bolj oddaljenimi državami, Japonsko, ki je država partnerka letošnje AGRE, in Indijo.   

Tamu primerno so povabili tudi predavatelje z izkušnjami, vključeni so ministrstvo za zunanje zadeve, slovenska diplomatska mreža in ljudje, ki so bili vključeni v večletno poslovanje s temi državami.  

Kot je povedal  Vladimir Rudl, vodja sektorja za podjetništvo pri Regionalni razvojni agenciji Podravje Maribor, so podali veliko konkretnih, praktičnih informacij, kako poslovati s temi državami.  

Na srečanju so sodelovala tudi podjetja in seveda so želeli ugotoviti, kolikšno je njihovo zanimanje za sodelovanje ter tem podjetjem tudi pomagati pri na vstopanju na ta tržišča.  

To je tudi logika in pomen evropske podjetniške mreže, ki je vključena v te dogodke, zadaj pa imamo približno 6.000 strokovnjakov po celi Evropi  in po drugih  celinah, ki so pripravljeni pomagati podjetjem, je še povedal Rudl.  


___________________________________________________________ 

PR: Pomurski sejem