Napovednik dogodkov v muzeju MAO


MEDNARODNA KONFERENCABeyond GreenPovezovanje trajnostnih inovacij, oblikovanja in industrijeTorek, 23. jan 2024 | 9.00-16.00 | MAO
Dogodek Beyond Green je namenjen oblikovalcem, raziskovalnim ustanovam in industrijskim akterjem, ki si z inovacijami prizadevajo voditi svoje sektorje v smeri krožnega gospodarstva. Zasnovan je kot konferenca s predstavitvijo dobrih praks implementacije trajnostnih rešitev v sodelovanju z oblikovalci, raziskovalnimi inštituti in industrijo, povezovalnica deležnikov ter razstava obstoječih rešitev in predstavitev ponudnikov v katalogu.

V sklopu konference se bodo odvila predavanja domačih in tujih strokovnjakov, ki bodo odpirali aktualne teme o ekološkem oblikovanju, odpadkih kot sekundarni surovini, raziskovali bodo sistemske rešitve in nove materiale ter predstavili dobre prakse s področij grajenega okolja, tekstila, embalaže in okoljskega snovanja.
Več >>

POGOVOR Slovensko oblikovanje v središčuSreda, 17. jan 2024 | 19.00 | Hotel InterContinental

Design Corner Ljubljana danes ob 19.00 začenja tretji cikel predstavitev Oblikovanje v središču. Z novim letom vstopajo tudi v nove prostore, dogodke bodo izvedli v sodelovanju s Hotelom InterContinental. Na prvi letošnji predstavitvi boste izvedeli vse o nastajanju izdelkov blagovnih znamk Baragaga, Flowe in Matej Štefanac. Pridite, spet bo zanimivo!
RAZSTAVA Izdelovanje prihodnosti | Crafted Futures13. dec 2023–10. mar 2024 | Kapela MAO

Razstavljeni izdelki naslavljajo aktualno temo povezovanja sodobne oblikovalske produkcije z bogato kulturno dediščino rokodelstva in obrti kot virom navdiha in idej za sodobno, inovativno, trajnostno ter lokalno proizvodnjo, temelječo na naravnih materialih, tradicionalnih znanjih in spretnostih.
Več >>PRILOŽNOSTI
JAVNI POZIV Projekti evropskega sodelovanjaRok za prijave: 23. jan 2024

Poziv spodbuja transnacionalno sodelovanje in izmenjave med organizacijami, dejavnimi na področju kulture.

Za vprašanja in pomoč v zvezi s programom ter sodelovanje z organizacijami v drugih državah se lahko obrnete na Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji.

Več >>
JAVNI POZIV Postani mentor ali mentorica v Centru RogRok za prijave: 31. jan 2024

Center Rog v ekipo vabi zunanje strokovne sodelavce ali sodelavke, ki jih zanima delo v lesarskem, kovinarskem ali tekstilnem labu. Uporabnikom in uporabnicam Centra Rog boste v času odprtih terminov pomagali razvijati njihove ideje in projekte.

Več >>
NAGRADNI NATEČAJ Wheelwright Prize 2024Rok za prijave: 4. feb 2024
Znesek: 100.000 USD

Nagrada Wheelwright harvardske Graduate School Of Design je mednarodni natečaj za nadarjene arhitekte na začetku kariere.
Zmagovalec bo prejel finančno nagrado za spodbujanje
inovativne arhitekturne
raziskave, ki temelji na medkulturnem sodelovanju in lahko pomembno vpliva na arhitekturni diskurz.

Več >>
ODPRTI POZIV S+T+ARTS Prize 2024Rok za prijave: 1. mar 2024
Znesek: 20.000 EUR

S+T+ARTS ponovno išče prelomna dela na stičišču znanosti, tehnologije in umetnosti, ki lahko prispevajo k znanstvenim in družbenim inovacijam. Podeljeni bosta dve finančni nagradi, vsaka v vrednosti 20.000 EUR.
Več >>
JAVNI RAZPIS Evropski dnevi umetnostne obrti 2024Rok za prijave: 1. mar 2024
Nepovratna sredstva: 500 EUR

Mednarodni dogodek, namenjen praznovanju obrti, bo letos potekal med 2. in 7. aprilom. K sodelovanju so vabljeni obrtniki, obrtna združenja, muzeji in kraji usposabljanj, ki želijo z javnostjo deliti svoje izdelke ali obrtniške postopke in s tem širiti bogastvo in edinstvenost obrtnega ustvarjanja.
Več >>

VIR: MAO