Glede na to pa, da smo v uredništvu zelo radovedni smo vprašali Kosmačevo koliko je stara in kako je praznovala rojstni dan preteklo soboto.

Nina Kosmač nam je povedala: » Čez dve leti bom srečala Abrahama in let ne skrivam. Pravzaprav mislim, da se nihče ne bi smel sramovati svojih let, ter, da bi bilo lepo, če bi vsi lahko praznovali rojstne dneve, saj to je vendar dokaz, da smo med živimi, kar naj bi bil eden izmed razlogov za veselje. Letos sem prejela več voščil, čestitk in daril kot lansko leto, tako, da se v bistvu lahko preko vašega radia zahvalim vsem, ki so mi čestitali v sobot. Praznovanje je bilo skromno, simbolično in je potekalo izven hiše- na vrtu. Vreme je bilo nenavadno toplo za oktober, kar je pripomoglo k prijetnemu vzdušju. Zjutraj sta mi prinesla torto brat in najmlajša sestra. Preden, pa sem upihnila svečke na sadni torti, je stopil skozi vrtna vrata, nepričakovan obiskovalec. Obiskal me je z darilcem urednik nekega spletnega portala, s katerim sva  potem posnela pogovor o staranju. Lepo smo praznovali. Trenutno je edina knjiga, ki se je spomnim v povezavi z rojstnimi dnevi,  je ena z naslovom » Vse najboljše« , ki je izšla izpod peresa dr. Seussa. »

Nini Kosmač želimo še mnogo lepih rojstnodnevnih zabav in upamo na srečanje v živo s pisateljico bodisi za rojstni dan ali Novo leto.

VIR: Nina Kosmač