Letošnja tradicionalna prireditev Vsi smo ena generacija se je zaradi slabega vremena odvila v prostorih Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica.

Gašper S.

Prireditev - Vsi smo ena generacija


Medgeneracijsko prireditev – prelito s pozitivno energijo vseh generacij sta pripravila Občina Ivančna Gorica in Svet župana za starosti prijazno občino.
Dobro uro pred začetkom kulturnega programa so v srednješolski avli obiskovalcem svoje dejavnosti predstavila številna občinska društva, organizacije in zavodi ter posamezniki - rokodelci. Predstavljali so se: Knjižnica Ivančna Gorica, Javni zavod za kulturo in turizem Prijetno domače Ivančna Gorica z Jurčičevo domačijo in Hišo kranjske čebele – Apilab, Občinska turistična zveza Ivančna Gorica, Turistično društvo Krka, Turistično društvo Višnja Gora, Turistično društvo Ivančna Gorica, Papirčkarice iz Doba, Društvo gobarjev Štorovke Šentrumar Hočevje, Zdravstveni dom Ivančna Gorica, Ivankine spominčice (Spominčica – Alzheimer Slovenija), Medgeneracijsko društvo Tromostovje, Dnevno varstvo za starejše iz Šentvida pri Stični, Celostna pomoč na domu in osebna asistenca Petra Ostanek s.p. ter izdelovalke ročnih del Ljuba Štrubelj, Breda Kremesec in slikarka Milka Gruden.

Uvodoma so zbrane nagovorili člani Sveta za starosti prijazno občino s predsednico Mileno Vrenčur na čelu. Prisotne je nagovoril tudi župan Dušan Strnad, ki je pohvalil aktivnosti Sveta na področju starejše populacije v naši občini in izrazil zadovoljstvo nad tem, da je prireditev postala tradicionalna, ki poveže občino v eno samo celoto.

V nadaljevanju so se na prireditvenem odru predstavile generacije vseh starostnih obdobij. Od najmlajših nastopajočih iz vrtčevske skupine Miške iz Stične, do učencev Osnovne šole Stična, Podružnične šole Stična, Podružnične šole Višnja Gora, Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični, Osnovne šole Zagradec, dijakov Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, do pevcev pevskega zbora Društva upokojencev Šentvid pri Stični Sončni žarek in Moškega pevskega zbor Dob. S humorističnim vložkom sta se predstavili članici ivanškega turističnega društva, kamišibaj gledališče pa sta predstavila mlada nadobudna člana TD Višnja Gora. Za dobro voljo so tudi tokrat poskrbeli Pevci in godci ljudskih pesmi Studenček, za ples pa člani veteranske Folklorne skupine Vidovo iz Šentvida pri Stični in srednješolski plesni par.

Predstavitev na stojnicah so vodili dijaki srednje šole, prireditev pa povezovali učenci Podružnične šole Višnja Gora.

PR: Občina Ivančna Gorica