Med prvomajskimi prazniki bo veliko uporabnikov mobilnih storitev Telekoma Slovenije dopustovalo v tujini, predvsem na Hrvaškem, pri tem pa lahko za varnost poskrbijo tudi s turističnim zavarovanjem Brezskrbni

Med prvomajskimi prazniki bo veliko uporabnikov mobilnih storitev Telekoma Slovenije dopustovalo v tujini, predvsem na Hrvaškem, pri tem pa lahko za varnost poskrbijo tudi s turističnim zavarovanjem Brezskrbni, ki je prvo turistično zavarovanje na slovenskem trgu, plačljivo "po porabi" oz. glede na dejansko število dni, ko je posameznik v tujini. Naročniki Telekoma Slovenije lahko zavarovanje aktivirajo na daljavo, vanj pa vključijo tudi družinske člane. Zavarovalna premija znaša 0,99 evra za individualno oz. 2,48 evra za družinsko zavarovanje na dan. Kar tretjina naročnikov mobilnih storitev Telekoma Slovenije pa se vsako leto odloči tudi za cenovno ugoden dodatni zakup 10 GB ali 20 GB mobilnega prenosa podatkov na Hrvaškem.

V času prvomajskih praznikov je na voljo posebna ponudba "HR-internet Plus", ki vključuje 10 GB prenosa podatkov pri gostovanju v mobilnem omrežju Hrvaškega Telekoma za 5,99 evra, zakup pa velja 7 dni od vklopa. Naročniki lahko do vključno 3. maja 2022 zakup vklopijo tako, da pošljejo SMS s ključno besedo HR PLUS. Za mesečni zakup 20 GB prenosa podatkov za 9,95 evra na Hrvaškem, v mobilnem omrežju Hrvaškega Telekoma pa je na voljo "zakup HR-internet", ki ga uporabniki vklopijo tako, da pošljejo SMS s ključno besedo HR INTERNET (zakup velja do preklica). V obeh primerih naročniki SMS pošljejo na številko 1918, uporabniki Mobi na 1917, uporabniki IZI pa na 4008. Zakupa je možno vklopiti prek SMSa, naročniki in mobi uporabniki pa to lahko storijo tudi prek Mojega Telekoma, uporabniki IZI pa prek aplikacije Moj IZI.

Za turistično zavarovanje Brezskrbni je Telekom Slovenije razvil in omogočil tehnično rešitev, prek katere Zavarovalnica Sava naročnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije omogoča prvo turistično zavarovanje z jamstvom in obračunom premije po načelu "plačaj, kolikor gostuješ". Uporabniki lahko zavarovanje hitro in enostavno aktivirajo na daljavo, zavarovalna premija pa se obračuna samodejno za čas, ko je mobilna številka uporabnika prijavljena v omrežjih tujih operaterjev.

Naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije zavarovanje Brezskrbni sklenejo tako, da v Mojem Telekomu določijo nosilno mobilno številko, na kateri želijo vključiti zavarovanje, po želji dodajo družinske člane ter sledijo navodilom. Zavarovanje lahko vključuje do sedem oseb, tj. dva odrasla in pet otrok do 15. leta. Zavarovanci so o veljavnosti kritja samodejno obveščeni s SMS-sporočilom, ki ga prejmejo, ko se njihov mobitel poveže v omrežje tujega operaterja; SMS-sporočilo jih obvesti tudi o prenehanju kritja ob vrnitvi v domače omrežje.

Turistično zavarovanje Brezskrbni vključuje stroške ambulantnega in bolnišničnega zdravljenja, nujni prevoz do zdravstvene ustanove in prevoz domov po zaključenem zdravljenju v višini do 30.000 evrov na posamezni zavarovalni primer in do 200.000 evrov v enem zavarovalnem letu. Zavarovanci po potrebi kontaktirajo asistenčni klicni center Zavarovalne skupine Sava, ki je na voljo 24 ur na dan na številki +386 2 618 0520, klic pa lahko opravijo tudi prek spletne strani Zavarovalnice Sava.

Več o zakupu HR-internet na: http://ts.si/HR-Internet in o turističnem zavarovanju
Brezskrbni na: http://ts.si/zav-brezskrbni.

PR: Telekom Slovenije