Več kot 400 demenci prijaznim točkam po državi se je pridružilo tudi 19 točk v UniCredit banki Slovenija. Banka je tako podprla aktivnosti društva Spominčica - Alzheimer Slovenija in prejela uradni certifikat Demenci prijazno podjetje ter postala prva demenci prijazna banka v Sloveniji

Ljubljana, 2. marca - Več kot 400 demenci prijaznim točkam po državi se je pridružilo tudi 19 točk v UniCredit banki Slovenija. Banka je tako podprla aktivnosti društva Spominčica - Alzheimer Slovenija in prejela uradni certifikat Demenci prijazno podjetje ter postala prva demenci prijazna banka v Sloveniji, so sporočili iz banke.
Več kot 100 zaposlenih se je udeležilo izobraževanj, v sklopu katerih so se naučili, kako prepoznati znake demence, kako učinkovito komunicirati z ljudmi, ki jih je bolezen prizadela, in jim pomagati najti pot nazaj domov ali do družinskega člana, če se izgubijo, so zapisali v sporočilu za javnost.
Program Demenci prijazna točka je vzpostavila organizacija Spominčica - Alzheimer Slovenija z namenom omogočiti lokalnim skupnostim ustrezno podporo in pomoč družinam oseb z demenco. Program prispeva k njihovi večji vključenosti v družbo ter zagotavlja večjo varnost, mobilnost in dostopnost do različnih storitev ob ohranjanju njihove neodvisnosti in dostojanstva.
V mreži, ki je nastala leta 2017, je že več kot 400 demenci prijaznih točk, razpršenih po vsej državi. V Sloveniji je po ocenah več kot 43.000 bolnikov z demenco, za katere skrbi več kot 100.000 svojcev ter zdravstvenih in socialnih delavcev.

VIR: Krog STA