Nova, izboljšana pretočna storitev Max je od danes na voljo v Evropi in ponuja najboljše vsebine Warner Bros. na enem mestu.

Nova, izboljšana pretočna storitev Max je od danes na voljo v Evropi in ponuja najboljše vsebine Warner Bros. na enem mestu.

Max ponuja dvojno količino vsebine v primerjavi s HBO Max, začenši z uspešnico »Dune: Peščeni planet, 2. del«, ki je od danes na voljo na Maxu in kvalifikacijami za Odprto prvenstvo Francije v živo.

Warner Bros. Discovery je danes objavil, da je Max, nova, izboljšana pretočna storitev podjetja, uradno na voljo v 19 državah v Srednji in Vzhodni Evropi, nordijskih državah ter na Iberskem polotoku. Celoten seznam držav vključuje Slovenijo, Hrvaško, Srbijo, Bosno in Hercegovino, Severno Makedonijo, in Črno goro ter Andoro, Bolgarijo, Češko, Dansko, Finsko, Madžarsko, Moldavijo, Norveško, Portugalsko, Romunijo, Slovaško, Španijo in Švedsko.

Max naročnikom ponuja dvojno količino vsebine, kot je trenutno na voljo na HBO Max. Lansiranje Maxa zaznamuje vrnitev dolgo pričakovane serije HBO Original »Zmajeva hiša« (House of the Dragon), ki bo na Maxu premierno prikazana 17. junija. Naslovi, ki so na voljo že od prvega dne, pa so »Dune: Peščeni planet, 2. del (Dune: Part Two), »Barbie« (Barbie), »Wonka« (Wonka) in filmi o Harryju Potterju. Na voljo so tudi premium serije, kot so HBO originali »The last of us« (The last of Us), »Beli lotos« (The White Lotus), »Evforija« (Euphoria), »Pravi detektiv: Dežela teme« (True Detective: Night Country), »Simpatizer« (The Symphatizer) in »Nikar tako živahno« (Curb Your Enthusiasm). Na Maxu bodo na voljo tudi kultni naslovi, kot so »Prijatelji« (Friends) in priljubljene Discovery serije »90 dni do poroke« (90 Day Fiancé), »Mojster za torte« (Cake Boss), »Zlata mrzlica« (Gold Rush) ter »Goli in prestrašeni« (Naked and Afraid).

Max združuje programe HBO Max in zanimive, resničnostne vsebine Discoveryja skupaj z športno vsebino Eurosporta ter ustvarja popolno izkušnjo gledanja za vse generacije. Na vseh evropskih trgih, kjer je Max na voljo, bo platforma edino mesto za prenos v živo vsakega trenutka, vsake medalje in vsakega športnega nastopa med prihajajočimi Olimpijskimi igrami Pariz 2024, kar bo zagotovilo, da navijači ne bodo nikoli zamudili niti trenutka dogajanja. Prenos olimpijskih iger je vključen v vse naročnine, tako da lahko uporabniki uživajo v polnem dostopu do največjega športnega dogodka na svetu.

JB Perrette, izvršni direktor in predsednik Global Streaming & Games pri Warner Bros. Discovery, je dejal: »Danes je pomemben mejnik v globalizaciji Maxa. Imamo bogato in priznano zgodovino zagotavljanja močnih vsebin gledalcem po vsej Evropi prek ikoničnih blagovnih znamk, kot so HBO, Discovery, Warner Bros., DC, Eurosport in TLC. Prav ti močni viri vsebine nas ločijo od drugih in naši gledalci se lahko zanesejo na platformo Max, da bo zagotovila najboljšo vsebino za vse priložnosti. Pred nami je predstavitev Maxa na več kot polovici svetovnih trgov, tako da je tole šele začetek novega poglavja za Warner Bros. Discovery.«

Gerhard Zeiler, predsednik mednarodnega oddelka pri Warner Bros. Discovery, je dodal:  »Ne glede na to, ali gre za filmske uspešnice, televizijske drame, zabavne oddaje ali vznemirljive športne vsebine, Max zagotavlja vrhunsko izkušnjo gledanja v Evropi. Naša nova aplikacija ponuja izboljšano personalizacijo, ki omogoča lažje in hitrejše gledanje vaših najljubših Warner Bros. Discovery oddaj. Z dvema različnima naročninama, športnim dodatkom, razširjeno združljivostjo naprav in stotinami distribucijskih partnerstev z največjimi podružnicami v regiji še nikoli ni bilo lažje gledati vsebin svetovnega razreda.«

Za začetek lahko naročniki izbirajo med dvema osnovnima naročniškima paketoma in športnim dodatkom*. Ne glede na to, ali gre za Standardni paket, ki uporabnikom omogoča gledanje do 30 prenosov brez povezave, ali naročniški paket Premium za vrhunsko izkušnjo gledanja z do 100 prenosi (z določenimi omejitvami) ter ločljivostjo 4K in zvokom Dolby Atmos (za vsebine, ki imajo to možnost ), Max ponuja izkušnjo gledanja vsebine, ki ustreza vsem potrebam. Vsi naročniški paketi ponujajo polno HD ločljivost.
Max je na voljo na vodilnih napravah in platformah, na pametnih televizorjih (Samsung, LG in Android TV), prek pretočnih naprav (Apple TV 4K in Google Chromecast), igralnih konzol (PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox One in Xbox Series X|S), mobilnih telefonih in tablicah (iPhone, iPad, iPod touch in Android) ter na spletu na Max.com. Max je na voljo tudi prek izbranih televizijskih in internetnih distributerjev v vsaki državi.

Uporabniki lahko plačujejo prek večjih ponudnikov plačilnih storitev (Visa, Mastercard in PayPal) in z nakupom aplikacije v večjih trgovinah (Apple App Store, Google Play Store in Samsung Checkout).

Današnja predstavitev gradi na uspešnih predstavitvah Maxa v ZDA, Latinski Ameriki in na Karibih. 11. junija bo Max predstavljen v Franciji in na Poljskem, izboljšani HBO Max pa tudi na Nizozemskem, od 1. julija pa bo na voljo v Belgiji. Do julija bo Max na voljo v 25 državah v Evropi ter 65 državah in ozemljih po vsem svetu. Max bo v ključne države jugovzhodne Azije prispel pozneje letos.
 
*Kanali in vsebina v živo v vseh naročniških paketih lahko vsebujejo oglase. Vsebina na zahtevo lahko vključuje sponzorstvo.

VIR: WBD