Ford je naredil naslednji pomemben korak v svoji preobrazbi v Evropi. S 1. junijem 2022 je Martin Sander generalni direktor enote Ford Model e pri Fordu v Evropi.



Köln, 1. junija 2022 – Ford je naredil naslednji pomemben korak v svoji preobrazbi v Evropi. S 1. junijem 2022 je Martin Sander generalni direktor enote Ford Model e pri Fordu v Evropi.
 
Ford Model e, Fordovo novo globalno poslovno enoto, so predstavili v začetku letošnjega leta, ko je podjetje pospešilo preoblikovanje svojega globalnega avtomobilskega poslovanja. Martin Sander bo v vlogi generalnega direktorja vodil zagotavljanje revolucionarnih električnih vozil ter razvoj programske opreme in tehnologij, pa tudi storitev povezanih vozil.
 
To poudarja Fordovo zavezo, da bo pospešil elektrifikacijo svoje evropske palete izdelkov ter do leta 2035 dosegel ničelne emisije pri prodaji vseh vozil v Evropi in ogljično nevtralnost v svojem evropskem odtisu objektov, logistike in dobaviteljev.
 
“Za naše stranke bomo razvili legendarna, popolnoma elektrificirana in povezana vozila ter ustvarili digitalno prodajno izkušnjo,” je povedal Stuart Rowley, predsednik Forda Evropa in glavni direktor za transformacijo in kakovost pri družbi Ford Motor Company. “Martin Sander je zelo izkušen vodja. S svojo ekipo bo vodil in pospešil izvajanje teh načrtov.”
 
Martin Sander je bil imenovan tudi za predsednika upravnega odbora podjetja Ford-Werke GmbH v Nemčiji.
 
Sander bo imel pisarno v Kölnu, kjer je sedež Fordove evropske poslovne enote Model e in družbe Ford Nemčija. Ford je pred kratkim objavil načrte za prodajo devetih povsem električnih vozil do leta 2024 in povečanje naložb v kölnski center za elektrifikacijo na dve milijardi dolarjev. Od naslednjega leta bo Ford v Kölnu izdeloval svoje prvo povsem električno osebno vozilo za Evropo.
 
# # #
                                                                                                                            
Opombe urednika: Medije in zainteresirane vabimo, da Martina Sanderja spremljajo na Twitterju @Msander22.


PR: SUMMIT MOTORS LJUBLJANA