Sinoči se je v Narodni galeriji v Ljubljani odvil slavnostni sprejem Veleposlaništva Madžarske v Republiki Sloveniji, ob madžarskem Dnevu državnosti.

Po povabilu Veleposlanika, Nj. Eksc. gospoda Andor Ferenc Davida, se je sprejema - poleg Predsednika Državnega sveta RS, številnih poslancev, diplomatov in poslovnežev - udeležil tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, zbrane pa je kot častni gost nagovoril tudi madžarski Minister za regionalni razvoj, Nj. Eksc. gospod Tibor Navracsics (na fotografiji).

Predsednik VZMD, se teh vidnih slovesnosti udeležuje vse od osrednje slavnostne prireditve v slovenski Filharmoniji leta 2016 ter takratne obeležitve okrogle obletnice madžarske vstaje zoper sovjetski režim (1956) ter razglasitve samostojnosti oz. 3. republike (1989). V okviru prizadevanj mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors` Network (investo.international) pa je pred natanko pred šestimi leti v Budimpešti kot vabljeni govorec sodeloval tudi na mednarodnem kongresu European Federation of Building Societies (EFBS), z naslovom »Brave New World for Finance?«.

PR: VZMD