Podjetje Lunos GmbH iz Berlina je že več kot 60 let med vodilnimi podjetji na področju prezračevanja stavb, s poudarkom na prezračevanju stanovanjskih objektov.

V 60. letih je svoje poslovanje razširilo v 36 državah širom po svetu, s čimer je blagovna znamka LUNOS postala mednarodno uveljavljena. 

Foto: Lunos - otvoritev hčerinske družbe Lunos Hrvatska.


Po izredno uspešnem delovanju na slovenskem tržišču, sedaj Lunos Slovenija odpira svoje poslovne prostore tudi v Zagrebu, kjer je ustanovilo hčerinsko družbo Lunos Hrvatska.

Poslovne prostore v Zagrebu na Samoborski cesti 153a sta otvorila direktor Lunos GmbH Andreas Lehmann in direktor ter lastnik Lunos Slovenija d.o.o. Milan Kuster. 

Foto: Lunos - direktor ter lastnik Lunos Slovenija d.o.o. Milan Kuster in direktor Lunos GmbH Andreas Lehmann.


Podjetje na Hrvaškem trenutno zaposluje 8 oseb in ima na razpolago 4 monterske ekipe. Poleg sedeža podjetja v Zagrebu ima podjetje tudi Poslovno enoto v Splitu, s čimer se zagotavljajo montaže po celotnem teritoriju Republike Hrvaške. Z izurjenimi monterskimi ekipami zagotavlja vrhunsko storitev od naročila, do izvedbe v roku največ 10 delovnih dni.

POGLEJ OTVORITVENI VIDEO

Cilj podjetja je, da postane vodilno podjetje na Hrvaškem na področju prezračevalnih sistemov z rekuperacijo in da vgradi do leta 2025 prezračevalne sisteme v  50.000 objektov na Hrvaškem.
 
Lokacija sedeža podjetja na Hrvaškem je izbrana načrtno  na lokaciji, kjer imajo sedež vodilna tehnološka podjetja, ki delujejo na Hrvaškem.   

Foto: Lunos - otvoritev hčerinske družbe Lunos Hrvatska.

VIR: Lunos