V četrtek, 22. decembra 2022, so našo občinsko hišo obiskali skavti Tjaša, Aljaž, Jakob in Marina ter županu dr. Petru Verliču, podžupanu Janezu Pintarju, vsem nam v občinski upravi, pa tudi vsem občankam in občanom prinesli Luč miru iz Betlehema

V četrtek, 22. decembra 2022, so našo občinsko hišo obiskali skavti Tjaša, Aljaž, Jakob in Marina ter županu dr. Petru Verliču, podžupanu Janezu Pintarju, vsem nam v občinski upravi, pa tudi vsem občankam in občanom prinesli Luč miru iz Betlehema, ki tako že sveti v naši občinski hiši, in vsem nam prinaša lepo sporočilo.
Poslanica Luči miru iz Betlehema se glasi:
Vstani in sveti!
Kaj ti je, da spiš? Vojna, stiske, bolezni, nesreče, osamljenost… Kaj pa ti? Se bojiš? Živiš, kakor da se nič ni zgodilo? Seveda, težko nam je, ko vidimo, kaj vse se dogaja in se nam zdi, da ne moremo nič. Pa vendar je že iskra dovolj, da vname ogenj, in kaplja dovolj, da ga pogasi. Zbudi se! Božič je. Naj ti ne bo vseeno za temo v svetu. Ni ti treba spremeniti vsega, naredi eno dobro delo, pospravi sobo, skuhaj komu kavo, spusti avto predse. Ko boš premaknil sebe, boš obrnil svet. Zaneti iskro, naj v tebi zasije Luč. Vstani in sveti.
Vsem nam so tudi zaželeli vesel božič ter zdravja in miru v letu 2023.
Župan se je skavtom za podarjeno betlehemsko Luč miru, ki nam tudi letos prinaša lepo sporočilo, lepo zahvalil. »In če ena lučka pomaga, da se zbudi posameznik in napravi nekaj dobrega, česar morda ne bi, če te lučke ne bi imel, in če iz takšne lučke potem nastane tudi velik plamen, bo to plamen miru, ljubezni in pa predvsem medsebojnega sodelovanja. In moja iskrena želja vsem občankam in občanom je, da se ta plamen v naslednjem letu razširi po vsej občini,« je dejal.
Tudi župan je njim zaželel lep božič in vse dobro v novem letu, pa tudi lepo praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti. »Vi ste nova generacija, mi pa smo še tisti, ki smo upali, da bo Slovenija samostojna. In na to moramo biti ponosni, samo eno domovino imamo,« je še dejal.
Jana Roštan

VIR: Občina Grosuplje