Gospod Franc Verovnik, letošnji častni občan Občine Lovrenc na Pohorju

Miha K. 


Gospod Franc Verovnik, letošnji častni občan Občine Lovrenc na Pohorju in predvsem velik človek, že dolgo let redno objavlja svoje prispevke in razmišljanja o Lovrencu na Pohorju in s tem skrbi, da se določeni fragmenti iz zgodovine našega kraja prenašajo iz roda v rod. Je eden od avtorjev knjige Ujeti trenutki časa, kjer je skupaj s še dvema Lovrenčanoma na enem mestu zbral razglednice Lovrenca na Pohorju. Seveda pa mu njegova želja po raziskovanju in ljubezen do domačega kraja nista dali miru in tako se je podal v raziskovanje ozadja določenih motivov, ki jih je zasledil na starih razglednicah Lovrenca na Pohorju.
Plod tega raziskovanja je knjiga LOVRENŠKI POMNIKI, ki je izšla v mesecu avgustu in nam, tako kot že v podnaslovu nakazuje, prinaša zanimivosti iz preteklosti Lovrenca na Pohorju v besedi in sliki.  

Knjigo LOVRENŠKI POMNIKI  lahko občanke in občani Občine Lovrenc na Pohorju brezplačno dobite v tajništvu Občine Lovrenc na Pohorju. Knjigo lahko dvignete osebno in sicer je namenjen en izvod knjige za eno gospodinjstvo.

Želimo vam prijetno branje in prebiranje te knjige.

PR: Občina Lovrenc na Pahorju