Že jutri, v soboto, 17. junija, se bo prestolnica prelevila v pravo pravcato vinsko mesto - na mestne ulice namreč prihaja že 11. poletna Ljubljanska vinska pot, ki bo predstavila rekordno število vinarjev in kulinarikov.

Že jutri, v soboto, 17. junija, se bo prestolnica prelevila v pravo pravcato vinsko mesto - na mestne ulice namreč prihaja že 11. poletna Ljubljanska vinska pot, ki bo predstavila rekordno število vinarjev in kulinarikov. Na Prešernovem trgu, Mestnem trgu, Stritarjevi ulici in Cankarjevem nabrežju se bodo lahko obiskovalci sprehodili med 80 stojnicami, med katerimi bo skoraj 60 domačih vrhunskih vinarjev, 2 tuja vinarja, 13 kulinarikov in drugi ponudniki informacij in doživetij za obiskovalce. Pri domačih vinarjih iz vseh vinorodnih okolišev Slovenije bodo obiskovalci lahko izbirali med več kot 350 različnimi vinskimi vzorci za degustacijo.

Ves dan se bodo na dogodku zvrstile tudi številne pevske in plesne predstave, ki bodo dogodek obogatile z domačo pesmijo in folkloro.

Ljubljanska vinska pot bo odprta od 15. do 21. ure. Plačilno sredstvo bodo degustacijski kuponi, ki jih bo skupaj s spominskimi kozarci moč kupiti na blagajnah festivala.

Vsem, ki se bodo sprostili ob vinski kapljici, bodo moderatorji Zavoda Varna pot v okviru akcije Čista nula, čista vest svetovali o alternativnih oblikah prevoza – javni promet ali klic 0,0 voznika in preverjali njihovo psihofizično stanje.

Organizator dogodka je Proevent d.o.o., kot partner pa se festivalu tudi letos pridružuje Turizem Ljubljana z znamko Gourmet Ljubljana.
 
Vse informacije so na voljo na spletni strani ljubljanskavinskapot.si.

PR - Proevent