Spoštovani, v torek, 19. marca 2024, vas ob 20. uri vljudno vabimo na Fabulin literarni večer, ki ga v sodelovanju s Cankarjevim domom organizira založba Beletrina. Dogodek bo potekal v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Spoštovani, v torek, 19. marca 2024, vas ob 20. uri vljudno vabimo na Fabulin literarni večer, ki ga v sodelovanju s Cankarjevim domom organizira založba Beletrina. Dogodek bo potekal v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Gost festivalskega večera bo bolgarski pisatelj, pesnik, dramatik in lanski bookerjev nagrajenec Georgi Gospodinov, ki bo v pogovoru z novinarko Patricijo Maličev predstavil svoj roman Časovno zaklonišče.
V romanu spremljamo svojevrstnega Gaustina, ki roma skozi čas, zato ga pripovedovalec za nekaj let izgubi, potem pa ga spet najde v Zürichu, kjer je odprl svojo »kliniko za preteklost«. Tukaj vsako nadstropje podrobno reproducira posamezno desetletje, kar bolnikom, ki trpijo zaradi izgube spomina, pomaga, saj se znajdejo v času, ki je sinhroniziran z njihovim notranjim časom. Časovno zaklonišče je tretji roman bolgarskega pisatelja in je do danes preveden že v 25 jezikov.Avtor je zanj prejel nagrado za bolgarsko knjigo leta 2021, bil uvrščen na New Yorkerjev seznam najboljših knjig v letu 2022 in leta 2023 prejel ugledno nagrado International Booker Prize.Prav tako vas v petek, 22. marca 2024, ob 20. uri vabimo na zaključek festivala Fabula. Festival literature sveta se bo zaključil v Mestnem gledališču ljubljanskem, kjer bodo dramski igralci Bernarda Oman, Tjaša Železnik, Iva Krajnc Bagola, Jernej Gašperin in Uroš Smolej interpretirali odlomke Fabulinih žepnic. Dogodek bo glasbeno obogatila mlada pevka Lara Oset, ki nastopa pod umetniškim imenom Larao.

VIR: Kreativne ideje