V Idriji bo tudi letos veliko priložnosti, da za praznične nakupe izberemo kaj unikatnega, lokalnega izpod rok domačih ustvarjalcev. Vsako decembrsko sredo in soboto namreč prostor pri Črnem orlu na Mestnem trgu oživi s prodajnim sejmom Lipa Rič.

 Skupina 11 ustvarjalk in ustvarjalcev ter ponudnikov z Idrijskega in okoliških krajev, večina med njimi je nosilcev cefrtifikata Idrija izbrano, se na njem predstavlja s svojimi unikatnimi izdelki, med katerim boste obiskovalci lahko izbirali tudi praznična darila. S sejmom želijo ustvarjalci obuditi še en prostor v samem jedru Idrije, obogatiti vzdušje decembrskih praznikov v mestu ter ponuditi priložnost, da med izdelki lokalnih ponudnikov obiskovalci sejma najdejo darila z zgodbo iz lokalnega okolja. Na izbiro so umetniško poslikani izdelki, linorezi, šivani izdelki iz zračnic, šivani izdelki za otroke, tkani izdelki, volna in volneni izdelki, keramika, idrijska čipka , naravna kozmetika in medeni izdelki, ponudnika Fina kava in Zlumak pa poskrbita za napitke.
Ob bogati ponudbi unikatnih izdelkov na sejmu Lipa Rič pri Črnem orlu v Idriji vsako sredo pripravljajo tudi ustvarjalne delavnice za otroke in družine, ob sobotah pa še druge dogodke.
Delavnice so brezplačne, nanje pa se je potrebno prijaviti, ker bodo mesta kmalu zasedena.
 
Metka Rupnik

VIR: Občina Idrija