Za nami je še eno, s številnimi izzivi prežeto, poslovno leto, ki se je za prodajo Fordovih vozil v Sloveniji zaključilo z rastjo.


Za nami je še eno, s številnimi izzivi prežeto, poslovno leto, ki se je za prodajo Fordovih vozil v Sloveniji zaključilo z rastjo. Leto smo zaključili v prvi deseterici najbolje prodajanih znamk s 23,6-odstotno rastjo prodaje glede na leto 2020. Skupaj smo prodali 3939 vozil Ford, kar znaša 6,19 % – od tega 961 osebnih in 2978 lahkih gospodarskih vozil.
 
Da je Ford zelo močan pri lahkih gospodarskih vozilih, izkazujejo naslednji doseženi rezultati: v segmentu lahkih gospodarskih vozil je z 20-odstotnim tržnim deležem Ford zasedel drugo mesto in dosegel 18,4-odstotno rast prodaje v Sloveniji. V Evropi je Ford v segmentu gospodarskih vozil najboljši v prodaji in na prestolu že sedmo leto zapored, kar je izjemen dosežek. Zelo uspešni smo bili tudi pri prodaji poltovornjakov, kjer zasedamo prvo mesto tako v Evropi kot tudi v Sloveniji. Prodanih je bilo 344 Rangerjev, delež prodaje v segmentu znaša kar 31 odstotkov.
 
Pri enoprostornih vozilih se je na vrh lestvice najbolje prodajanih prebil Ford Transit Custom s 17,3 % oziroma s 1442 prodanimi vozili. Na prvem mestu je kot najbolje prodajano enoprostorno vozilo tudi Tourneo Custom z 810 prodanimi vozili. Z izjemno priljubljenima modeloma Custom in Ranger pričakujemo uspešno prodajo in rast na slovenskem trgu tudi v prihodnje.
 
Ob doseženem rezultatu je Tomaž Oblak, direktor prodaje in marketinga pri Summit Motors Ljubljana, povedal: “Z letom 2021 smo lahko zadovoljni. S trdim delom in prožnostjo je tako za nami še eno leto rasti. Hkrati pa bo leto 2022 še bolj vznemirljivo: Ford Mustang Mach-e je za Ford prelomen model z več vidikov. Izjemen doseg, dirkaški pospeški, videz mišičnjaka in obenem družinska uporabnost – to je kombinacija lastnosti, ki so res edinstvene med električnimi avtomobili. Ford je s tem modelom dokazal, da je ne le eden najbolj inovativnih proizvajalcev avtomobilov že precej več kot sto let, ampak zna tradicijo združiti s tehnologijo prihodnosti in izdelku vrhunske kakovosti in izdelave poleg športnega značaja vdihniti dušo. Pri Summit Motors Ljubljana smo ponosni, da smo del te zgodbe.”
 
Da je bila glavna težava v letu 2021 pomanjkanje polprevodnikov, je že stara vest, s katero se bomo soočali tudi letos. Čakalne dobe na dobavo vozil se spreminjajo in prodajni trendi dajejo prednost prodaji vozil iz zaloge, saj tako strankam najlažje zajamčimo tako ceno kot dobavni rok izbranega vozila. Kupci lahko spremljajo aktualno zalogo Fordovih vozil na straneh www.prvaizbira.si.
 
Zdaj so naše misli in načrti že usmerjeni v leto 2022, kjer bomo pestro Fordovo ponudbo obogatili s sodobnimi vozili. Med njimi je zagotovo najbolj pričakovan električni model Ford Mustang Mach-E, ki ga pričakujemo v začetku poletja. Že spomladi bo na slovenske ceste zapeljala simpatična prenovljena Ford Fiesta, ki se ji bo z osveženo podobo pridružil tudi atraktivni Ford Focus.
 
Ford bo v prihodnjih letih floto vozil na električni pogon intenzivno širil tudi v segmentu gospodarskih vozil in tako okrepil svojo pozicijo. Naš cilj je stabilna rast in povečevanje tržnega deleža, pri čemer bo prodajni adut med drugim tudi model Transit kot šasija v dodatno podaljšani različici L5, ki ponuja kombinacijo največje nosilnosti ter volumna za tovor v svojem segmentu. Ponudbo v segmentu lahkih gospodarskih vozil bomo popestrili še z E-Transitom in bivalnikom Transit Custom Nugget.
 
Vabimo vas, da ostanete v naši družbi in spremljate vse novosti na www.fordmagazine.si in www.ford.si

PR:  SUMMIT MOTORS LJUBLJANA