Članice društva podeželskih žena Sončnica smo dne 11. novembra 2022, ob 18. uri, organizirale letni občni zbor v prijetnem ambientu gostišča Lunca v Zagradcu. Društvo je v letu 2022 obeležilo 25 let pravno-formalnega delovanja.

Vendar so se povezovanja podeželskih žena in s tem tudi aktivnosti začele že 20 let pred formalno oblikovanim društvom. Torej, lahko rečemo, da smo društvo z najbolj srčnimi članicami.

Občnega zbora so se udeležili povabljeni poslovni partnerji in gostje župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič, podžupan Janez Pintar, predsednik KS Račna Rajko Palčar ter predstavnice sosednjih DPŽ Velike Lašče in Ivančna Gorica. Župan Občine Grosuplje nas je ob jubileju vse lepo pozdravil ter zaželel še naprej tako vestno in uspešno delovanje in sodelovanje kot partnerji na raznih prireditvah in razstavah, kot tudi ohranjanje in razvijanje kmečkega načina življenja.
Namen občnega zbora je bila seznanitev z vsemi aktivnostmi, ki smo jih imele v letu 2021, ki so bile zaradi COVID-a v okrnjenem obsegu. Prav tako smo se seznanile z aktivnostmi v tekočem letu 2022, na podlagi katerih je bilo enotno mnenje, da navkljub izzivom, ki jih je predstavljal COVID, smo na sodelujočih prireditvah prikazali delovanje DPŽ Sončnica v najboljši luči. Na podlagi le-tega lahko še z večjo vnemo zremo v leto 2023.

Namen občnega zbora je bil tudi izvolitev vseh organov društva. Naj ob tem omenimo, da je vnovično enotno podporo za vodenje DPŽ Sončnica prejela Tatjana Novljan, za kar se je vsem prisotnim iskreno zahvalila.  Na povabilo DPŽ so se odzvali ljudski pevci Zarja in nam ob godovanju sv. Martina veselo prepevali slovenske pesmi ob prijetni večerji v gostišču Lunca, za kar se jim prav lepo zahvaljujemo. Večer smo končali v vzdušju, ki ga lahko pričarajo dobri ljudje.
Na koncu v imenu DPŽ Sončnica čestitamo za ponovno izvolitev županu dr. Petru Verliču.

VIR: Občina Grosuplje