Lek, član skupine Sandoz, je za dogodek TechBEAT prejel priznanje Inženirska iskra 2024.

Ljubljana, 20. junij 2024 – Lek, član skupine Sandoz, je za dogodek TechBEAT prejel priznanje Inženirska iskra 2024. Priznanje, ki prepoznava najbolj prebojne izvirne prakse in projekte, ki so pomembno prispevali k razvoju in veljavi inženirskega poklica ter navduševanju zanj, pa tudi k inovativnosti v družbi, podeljuje iniciativa Inženirke in inženirji bomo! V Leku aktivno spodbujajo razvoj kritičnega mišljenja, inovativnosti in podjetnosti na vseh stopnjah izobraževalnega sistema, sodelujejo s šolami in akademskimi institucijami ter skupaj ustvarjajo družbo znanja in povezovanja.

"Pri tem bomo še naprej iskali in podpirali mlade talente ter soustvarjali okolje, kjer lahko vsak posameznik prispeva k inovacijam, napredku in blaginji družbe," je dejal Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija. 

Povezovanje izobraževalnih ustanov in industrije
Dogodek TechBEAT, ki je potekal 9. in 10. maja v Ljubljani in na Bledu, je združil trideset udeleženk in udeležencev iz sedmih slovenskih srednjih šol. Udeleženci so dobili edinstven vpogled v izzive in trende farmacevtske industrije, mreženje, pridobivanje konkretnih znanj in izkušenj ter strokoven vpogled v najsodobnejšo tehnologijo. Dogodek je prejel številne pozitivne odzive od sodelujočih ter njihovih mentoric in mentorjev, ki so izpostavili predvsem neprecenljivo povezovanje izobraževalnih ustanov z gospodarstvom in medgeneracijski prenos znanja.

V Leku se zavedajo, da morajo podjetja k reševanju kadrovskih izzivov pristopiti strateško in proaktivno. Ključnega pomena je, kako se posamezna gospodarska družba povezuje s širšim družbenim okoljem, tako izobraževalnim kot gospodarskim. Pri iskanju talentiranih in strokovnih kadrov so zato inovativni, kar se odraža tudi v številnih prejetih nagradah za kadrovske prakse in projekte, med katerimi je ScienceBEAT, ki bo letos septembra že drugič povezal perspektivne mlade strokovnjakinje in strokovnjake s področij naravoslovnih in poslovnih ved z vodilnimi osebami iz sveta znanosti, raziskav in podjetništva.

Uredništvo