Lekarna Lesce je to poletje začela poslovati v novih prostorih v trgovsko nakupovalnem središču na Hraški cesti

Na prireditvi so nastopili učenci OŠ Antona Janše Radovljica.


Lekarna Lesce je to poletje začela poslovati v novih prostorih v trgovsko nakupovalnem središču na Hraški cesti, prostore stare lekarne v trgovskem centru nasproti železniške postaje pa je Občina Radovljica najela za skladišče Območne organizacije Rdečega križa Radovljica. Gorenjske lekarne so v sodelovanju z Občino Radovljica danes pripravile priložnostno slovesnost ob odprtju nove Lekarne Lesce in ob predaji starih prostorov v uporabo Rdečemu križu. 
Sodobno opremljena poslovalnica

Lekarna je z delom v novih prostorih začela 20. junija letos, kar je natanko dvajset let po odprtju prve lekarne v Lescah. Direktorica Gorenjskih lekarn Romana Rakovece je povedala, da so se Gorenjske lekarne za selitev odločile, ker je razvoj lekarniške dejavnosti zahteval večje prostore, sodobnejšo opremo in boljšo dostopnost za širši krog uporabnikov. Že v prvem mesecu delovanja na novi lokaciji se je v primerjavi z lanskim julijem promet lekarne potrojil, kar za 59 odstotkov se je povečalo tudi število unovčenih receptov.

Nova lekarna meri dvesto kvadratnih metrov, v osrednjem prostoru so urejena tri izdajna mesta. Opremljena je z robotskih sistemom skladiščenja in prinosa zdravil, elektronskim spremljanjem temperature in vlage v prostorih s centralnim nadzorom in varovanjem v primeru odstopov, ima virtualne police in elektronsko označevanje cen. V njej je tudi ločen prostor za svetovanje uporabnikom in kotiček za otroke. Odprta je od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro.
Investicija Gorenjskih lekarn je znašala 480 tisoč evrov, gre za lastna sredstva, pretežno ustvarjena iz presežka prihodkov nad odhodki iz naslova prodaje blaga in storitev na trgu.

Reševanje prostorske stiske skladišča Rdečega križa
Območno združenje Rdečega križa Radovljica ima centralno skladišče na Prešernovi ulici v Radovljici. V skladišču je stalna zaloga oblek, posteljnine in v ločenem prostoru tudi hrane. Prostovoljke Rdečega križa v skladišču letno prevzamejo in izdajo približno dvanajst ton oblačil in posteljnine ter deset ton hrane. Glede na potrebe je premajhno, lokacija pa tudi ni najbolj primerna za dostavo večjih količin blaga. Zato si že vrsto let prizadevajo za pridobitev ustreznejših in nivojsko dostopnih prostorov.

S selitvijo leške lekarne se je pokazala priložnost, da Občina Radovljica za skladišče Rdečega križa najame prostore stare lekarne, še v letošnjem letu bo razširila vhod tako, da bo ustrezal tej dejavnosti. V lekarni je ostala tudi pohištvena oprema, ki so jo Gorenjske lekarne podarile. Občina je najela poslovni prostor in skladišče s skupno površino 120 kvadratnih metrov ter garažo, po zagotovitvi sredstev v občinskem proračunu v prihodnjem letu pa načrtuje njihov odkup. Rdeči križ bo v Lescah skladiščil hrano iz rezerv Evropske unije, ki je prejmejo 34 ton na leto, radovljiško centralno skladišče pa bo namenjeno predvsem oblačilom.

PR: Občina Radovljica