Konec minulega tedna je bil uspešno sklenjen še en primer preveritve primernosti denarne odpravnine, ki ga je po iztisnitvi malih delničarjev družbe LARIX, d.d. (bivše družbe CERTA HOLDING, d.d.)

Konec minulega tedna je bil uspešno sklenjen še en primer preveritve primernosti denarne odpravnine, ki ga je po iztisnitvi malih delničarjev družbe LARIX, d.d. (bivše družbe CERTA HOLDING, d.d.), s strani večinskega delničarja, družbe BATAGEL & CO., d.o.o., sprožil VZMD, preko odvetniške družbe FMMS ter odvetnika mag. Blaža Strojana. S podpisom poravnave pred Poravnalnim odborom so se stranke strinjale, da primerna denarna odpravnina za delnico Larixa znaša 6,00 €. Iztisnjeni mali delničarji so tako upravičeni do dodatnih 2,31 € za posamezno delnico, kar je 62,6 % dodatek k prvotni denarni odpravnini, ki jo je na iztisnitveni skupščini leta 2020 (VIDEO: https://youtu.be/_vSfKNLDC-Q) sam-sebi sprejel večinski delničar BATAGEL & CO.

Dogajanje v družbah CERTA, d.d., in CERTA HOLDING strokovni sodelavci VZMD pozorno spremljajo že dlje časa (VIDEO: https://youtu.be/Lzz4O9XoqDE), postopek sodne preveritve primernosti denarne odpravnine pa so sprožili neposredno po iztisnitvi. Odtlej se je preko Delničarskih sporazumov in »Delniške OPORE« njihovim prizadevanjem neposredno pridružilo 34 od skupno 86 iztisnjenih delničarjev, ki so sicer skupno upravičeni do 403.679,43 € dodatne denarne odpravnine. Sama izplačila za iztisnjene delničarje, ki so se pridružili njihovemu postopku, bo VZMD uredil takoj po prejemu dodatnih odpravnin s strani družbe BATAGEL & CO.

PR: VZMD