Kyndryl in Microsoft bosta s podatkovno cevjo povezala podatke iz osrednjih strežnikov in platformo Microsoft Power

NEW YORK, 6. oktober 2022 – Kyndryl, največji ponudnik IT-infrastrukturnih storitev, je skupaj z Microsoftom napovedal, da želita razširiti doseg in vpliv globalnega strateškega partnerstva med podjetjema. Pri tem želijo strankam pomagati pri širitvi in dostopnosti pomembnih podatkov na osrednjih strežnikih.
Kyndryl bo kot ponudnik varnega gostovanja aplikacij zCloud prenesel edinstveno strokovno znanje, da ustvari podatkovne cevi, ki omogočajo kreiranje povezav med osrednjim strežnikom, vključno z njegovo platformo zCloud, in Microsoftovim oblakom. Ta povezava bo strankam olajšala premik podatkov iz osrednjega računalnika na oblak in pri tem odklenila nove vrste uporabe in uporabnih tokov iz celotne podatkovne baze. Stranke bodo dobile celosten pogled na podatke, s katerimi upravljajo, koristile bodo lahko prednosti strojnega učenja, umetne inteligence, analitičnih storitev in storitev poročanja ter hkrati uporabljale aplikacije platforme Microsoft power, kjer ustvarjalec novega programa potrebuje malo (low-code) ali nobenega znanja programiranja (no-code).

V načrtu Kyndryla in Microsofta je tudi združevanje podatkov iz osrednjih strežnikov z drugimi notranjimi in zunanjimi viri podatkov na oblaku, kar bo strankam omogočilo ustvarjanje novih aplikacij, ki izkoriščajo sodobna analitična in vizualizacijska orodja za zagotavljanje naprednih vpogledov v velikem obsegu. 

"Podjetja si želijo sprejeti hibridno strategijo v oblaku, pri tem pa ima njihov osrednji strežnik ključno vlogo. Objava o novi pobudi poudarja sodelovanje med podjetjema Kyndryl in Microsoft in združuje največjega ponudnika gostujočih storitev na osrednjem strežniku ter najvejčjega ponudnika storitev v oblaku na trgu. S tem želimo našim odjemalcem osrednjih strežnikov predstaviti nove načine za spodbujanje inovacij in ustvarjanje koristi za svoje stranke,“ pravi Steven Dickens, višji analitik pri podjetju Futurum Research.

Kyndryl bo kot del pobude za modernizacijo osrednjih strežnikov lansiral tudi svetovalne in integracijske storitve, s katerimi želi podjetjem pomagati pri načrtovanju, oblikovanju in povezovanju podatkov iz osrednjih strežnikov z okoljema Azure Cloud in Edge Computing. 

“V sklopu sodelovanja z Microsoftom pomagamo strankam pri izboljševanju dostopnosti in izkoriščanju novih možnosti, ki bodo dobro vplivale na avtomatizacijo upravljanja v oblaku in vpogledov iz njihovih IT-okolij,“ meni Petra Goude, vodja pisarne za globalne prakse v podjetjih Kyndryl, Core Enterprise in zCloud. „S to pobudo želimo z Microsoftom povečati fleksibilnost in razpoložljivost podatkov na osrednjih strežnikih, pa naj gre za podatke v oblaku ali kje drugje.“

Z integracijo podatkov z osrednjih strežnikov v aplikacije low-code in no-code bodo podjetja svojim strankam omogočila, da ustvarijo in koristijo podatkovno vodeno poslovno okolje, ki bo postalo pomemben ključ za dosego ciljev na področju modernizacije njihovega poslovanja.

“Zmogljivost Microsoftove platforme, ki jo omogoča umetna inteligenca, Kyndrylov bogat ekosistem osrednjih strežnikov in izkušnje pri upravljanju tehnoloških storitev – gre za odlično kombinacijo, ki bo strankam pomagala pri dostopanju do podatkov na osrednjem strežniku,“ pravi Kelly Rogan, korporativna podpredsednica, integratorka globalnih sistemov in svetovalna partnerka pri Microsoftu. "Navdušeni smo, da nam bo naše razširjeno sodelovanje omogočilo zagotavljanje novih inovacij, ki strankam olajšajo izkoriščanje prednosti oblaka za dostop do podatkov in sprejemanje informiranih poslovnih odločitev, ki temeljijo na podatkih."

Za več informacij o pobudi za modernizacijo osrednjih strežnikov obiščite spletno stran: https://www.kyndryl.com/about-us/alliances/microsoft


O podjetju Kyndryl

Kyndryl (NYSE: KD) je največji globalni ponudnik storitev informacijske infrastrukture, ki se ponaša z več tisoč strankami podjetji v več kot 60 državah po svetu. Podjetje oblikuje, izdeluje, modernizira in upravlja s kompleksnimi informacijskimi sistemi, na katere se vsak dan zanaša ves svet. Za več informacij obiščite njihovo spletno stran www.kyndryl.com.  

PR: Kyndryl