V nedavni študiji, ki sta jo izvedla Kyndryl in Microsoft, je bilo ugotovljeno, da 72 % avstralskih podjetij meni, da je tehnologija ključna za doseganje njihovih trajnostnih ciljev.

V nedavni študiji, ki sta jo izvedla Kyndryl in Microsoft, je bilo ugotovljeno, da 72 % avstralskih podjetij meni, da je tehnologija ključna za doseganje njihovih trajnostnih ciljev. Študija, imenovana Global Sustainability Barometer, je analizirala, kako podjetja premoščajo vrzel med svojimi trajnostnimi zavezami in dejanskimi dejanji ter kako trajnostne pobude služijo kot katalizatorji za inovacije in rast.

Izsledki študije kažejo na nujnost ukrepanja v poslovnem svetu, saj 88 % organizacij trajnostne cilje obravnava zelo strateško. Kljub visokemu priznanju pomembnosti tehnologije pa le 32 % podjetij meni, da jo v svojih organizacijah izkoriščajo v celoti.


 Faith Taylor, direktorica za trajnost in ESG pri Kyndrylu, opozarja, da mnoga avstralska podjetja kljub obljubam nimajo trdnih trajnostnih okvirov ali orodij za oceno, ki bi jim omogočala sledenje napredku. Po njenih besedah so najuspešnejša tista podjetja, ki imajo močne upravljavske okvire in izkoriščajo tehnologijo za razvoj akcijskih in merljivih trajnostnih strategij.


Raziskava, ki jo je izvedla agencija Ecosystm, je prav tako razkrila, da umetna inteligenca (AI) igra prelomno vlogo pri podpiranju trajnostnih strategij. S pomočjo prediktivne analitike AI podjetja izboljšujejo odločanje na podlagi podatkov, zmanjšujejo tveganja in povečujejo učinkovitost virov.


 Med ključnimi ugotovitvami v Avstraliji je, da 78 % organizacij uporablja AI za nadzor nad porabo energije in izpusti, 54 % pa jih AI uporablja za iskanje priložnosti za zmanjšanje ogljičnega odtisa. Zaposleni so izpostavljeni kot najbolj aktivni zagovorniki trajnostnih politik, sledijo pa jim stranke, vlagatelji in vladni regulatorji.


 Ullrich Loeffler, izvršni direktor Ecosystm, poudarja, da so, kljub tekočim razpravam o obveznem razkritju podnebnih informacij, proaktivna podjetja že korak pred drugimi in sprejemajo spremembe za bolj zeleno prihodnost.


 Ta študija zagotavlja dragocene vpoglede za podjetja, ki si prizadevajo pospešiti svoj trajnostni vpliv, ter poudarja pomembnost integracije tehnologije in AI v trajnostne strategije.


 VIR: Kyndryl