pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna

Alojz Ihan, ugleden zdravnik in imunolog pa tudi izvrsten pisatelj, se vrača z novim romanom Karantena. Kot namiguje že sam naslov,  delo prežema tema epidemije, ki je v preteklih letih zarezala v naša življenja. Pričakuje vas izjemno človeški roman, poln zapletenih odnosov, ki pa je tudi izrazito topel in presenetljiv v svojih na videz najtemnejših trenutkih. Odlična knjiga za zaključek oktobra.

Dogodek tedna
Toplo vabljeni, da si ogledate novo epizodo Beletrine v živo. Tokrat smo se ponovno posvetili prihajajočemu III. letniku Klasične Beletrine. Na vrsti je še zadnja izmed petih knjig iz letnika – Življenje Lazarčka s Tormesa. Blažka Müller bo spregovorila z Majo Šabec, ki je knjigo obogatila s spremno besedo.

Ugodnost tedna
Oktober se počasi izteka in megleni jesenski dnevi so kot nalašč za potopitev v napeto Beletrinino branje. Med drugimi izbranimi kriminalkami vas pričakuje roman Rdeča kapica Irene Svetek. Pridružite se nam na razkrivanju skrivnostne smrti mlade deklice, katere truplo je odkrito na Kodeljevem. Roman si lahko do 31. oktobra 2022 priskrbite po 20 % ugodnejši ceni.

Novica tedna
Samo še danes do večera lahko v Airbeletrininem natečaju za najboljšo kratko zgodbo 2022 oddate svoj prispevek. Zmagovalec bo razglašen na svečanem zaključnem dogodku v času knjižnega sejma,  vse finalne zgodbe pa bodo objavljene na portalu AirBeletrina in natisnjene v brošuri.

Članek tedna
Ta teden vam v branje priporočamo intervju Maje Megla z Andrejem Detelo o njegovem bratu, pesniku Juretu Deteli. Pogovarjala sta se o njegovi brezkompromisnosti in drugačnosti ter o njegovem poetičnem svetu, ki so ga tako kot njegovo življenje zaznamovale radikalne ideje o nenasilju.


PR: Beletrina