Lek, član skupine Sandoz, je prejel zlato nacionalno priznanje za inovativne dosežke, ki jih podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. Tokrat so prejeli priznanje za razvoj generičnega zdravila za zdravljenje anemije, ki vsebuje zdravilno učinkovino železove karboksimaltoze.

Lek, član skupine Sandoz, je prejel zlato nacionalno priznanje za inovativne dosežke, ki jih podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. Tokrat so prejeli priznanje za razvoj generičnega zdravila za zdravljenje anemije, ki vsebuje zdravilno učinkovino železove karboksimaltoze. Poleg tehnološkega napredka in farmacevtske odličnosti je Lek s tem projektom še dodatno okrepil svoje sodelovanje z lokalnimi skupnostmi, s čimer prispeva k širši družbeni odgovornosti.

Ljubljana, 11. september 2024 – Gospodarska zbornica Slovenije je včeraj v okviru Dneva inovativnosti podelila 22. nacionalna priznanja za najboljše inovacije. Lekovi strokovnjaki iz Razvojnega centra Slovenija so na podelitvi, ki je potekala na Brdu pri Kranju, prejeli zlato priznanje. Pri razvoju novega zdravila je Lek tesno sodeloval z lokalnimi skupnostmi v Ljubljani in Lendavi, kjer je potekala proizvodnja, s čimer je dodatno okrepil svojo zavezanost k trajnostnemu razvoju in podpori lokalnih skupnosti.

»V Leku smo prepričani, da je sodelovanje z lokalnimi skupnostmi ključnega pomena za naš uspeh in trajnostno rast. Ta nagrada ni le priznanje za naše inovacije, ampak tudi za našo zavezanost k družbeni odgovornosti. S ponosom lahko rečemo, da smo s tem projektom uspeli povezati vrhunsko farmacevtsko znanje z lokalnimi potrebami in tako prispevati k razvoju širše družbene skupnosti,« je poudaril Gregor Makuc, direktor Korporativnih zadev in glavni izvršni direktor Leka.

Uredništvo