napovednik dogodkov v muzeju MAO


ODPRTI POZIV Kreativni inkubator se vrača s personaliziranimi mentorji in finančnimi spodbudami!Rok za prijave: 9. maj 2024

V Centru za kreativnost ponovno začenjamo novo personalizirano edicijo programa Kreativni inkubator. Večmesečni izobraževalno-mentorski program je namenjen kreativnim podjetjem, organizacijam in posameznikom s podjetniško idejo, produktom ali storitvijo, ki želijo strokovno podporo pri preoblikovanju idej v uspešne poslovne zgodbe.

Kaj prinaša vključitev v Kreativni inkubator?
Izbrani ustvarjalci bodo vključeni v celovit, strukturiran program delavnic, predavanj, mentorstev, personaliziranih strokovnih svetovanj, mreženj in predstavitev pred investitorji. Štiri najboljše ideje bodo prejele finančne spodbude v višini 10.000 €, 5.000 €, 3.000 € in 1.000 €, ena pa uporabniški paket v vrednosti 390 €.

Kako se prijavim?
Svojo idejo/produkt/storitev nam predstavite v vnaprej pripravljeni in posneti 3-minutni videopredstavitvi. Povezavo do videa, naloženega na poljuben strežnik, nam boste poslali v spletni prijavnici.

Več infromacij in prijava >>
Prelistaj brošuro >>Izjave udeležencev:
»Kreativni inkubator je ponudil odličen vpogled v svet podjetništva, kako deluje sodobno poslovanje in kako je treba ravnati, da hitreje dosežemo zastavljene cilje. Prekaljeni mentorji so res podrobno in transparentno predstavili svoje izkušnje in nam z ustaljenimi metodologijami pomagali razviti naše lastne ideje za realizacijo projektov.«Rok Oblak, Salto Dionys

»Močno priporočam! Kot udeleženka prvega Kreativnega inkubatorja lahko povem, da je program res vrhunski, izbrani top mentorji pa so nas mehko vodili iz cone kreativnega udobja v podjetniško miselnost«Darja Malešič, Flowe

JAVNO POVABILO Spletni katalog linije priložnostnih daril MADE IN SLOVENIARok za prijave: 5. maj 2024

Center za kreativnost/MAO objavlja javno povabilo k oddaji predlogov nabora za spletni katalog linije priložnostnih daril pod okriljem znamke MADE IN SLOVENIA v selekciji Centra za kreativnost.

Cilj javnega povabila sta identifikacija in strokoven izbor izdelkov slovenskih ustvarjalcev, oblikovalcev, avtorjev, organizacij ali podjetij, ki bodo tvorili spletni katalog linije priložnostnih daril pod skupno znamko MADE IN SLOVENIA in bodo odražali vizualno in oblikovno odličnost, bogato kulturno, gospodarsko, okoljsko, tehnološko ali družbeno identiteto in dediščino Republike Slovenije znamk I Feel Slovenia in MADE IN SLOVENIA.

Povabilo je namenjeno oblikovalcem, ustvarjalcem in avtorjem z različnih področij, umetnikom, rokodelcem, obrtnikom, organizacijam, podjetjem, proizvajalcem ali kolektivom.

Več >>
FESTIVAL Odprte hiše Slovenije 202412.–14. apr 2024

V petek se začenja Festival Odprte hiše Slovenije, ki bo že petnajsto leto odprl vrata novih in prenovljenih arhitekturnih projektov ter pomembnih stavb kulturne dediščine. Pridružite se vodenim ogledom po vsej Sloveniji!

Več >>

FESTIVAL Spletni gledališki festival OpenStage15.–21. apr 2024 | Na spletu

Slovenski pojekt Third Stage, ki povezuje gledališča po vsej Evropi, letos gosti prvi spletni gledališki festival OpenStage, kjer bo vsak dan prikazanih več izjemnih teatrskih uprizoritev. Na festivalu boste lahko spremljali gledališke uprizoritve iz 11 evropskih držav, tudi Slovenije, ki bo zastopana s tremi gledališči.

Organizatorji festivala so za vas pripravili kodo CZK15 za 15 % popust pri nakupu vstopnic za ogled predstav.

Program >>PRILOŽNOSTI
JAVNI POZIV Sodeluj na mreženjskem dogodku Meet CuteRok za prijave: 19. april 2024

Vabljeni k prijavi na javni poziv za sodelovanje na dogodku Meet Cute, ki bo v okviru tretje izdaje LJUBLJANA ART WEEKEND v Cukrarni potekal v petek, 24. maja.

Izbranim prijaviteljem bo omogočeno srečanje z mednarodno uveljavljenimi
kuratorji in jim predstaviti svoje delo. K sodelovanju vabimo umetnike, ki želijo pridobiti vpogled v svojo umetniško prakso in razširiti svojo prisotnost na mednarodni ravni.

Več >>
JAVNI POZIV Poziv za programska partnerstva Centra RogRok za prijave: 26. apr 2024

Center Rog išče partnerje, ki bi izvajali svoje programe v njihovih delavnicah. Iščejo se posamezniki in organizacije s področij izdelovalništva, urbanega rokodelstva, uporabnih umetnosti, produktnega oblikovanja, mode, arhitekture, gradbeništva, inženirstva, kulinarike ali tehnologije materialov, ki bi želeli deliti svoje znanje in izkušnje z uporabniki Centra Rog.

Več >>
ODPRTI RAZPIS Culture Moves EuropeRok za prijave: 31. maj 2024

Z majem se izteka rok za prijave na razpis za individualno mobilnost umetnikov in kulturnih delavcev. Program ponuja nepovratna sredstva za mobilnost, ki prispevajo h kritju potnih stroškov in stroškov bivanja.

Jutri, 12.4. ob 14.00, bo organizirano online srečanje, na katerem boste lahko spoznali gostitelje in se seznanili z njihovimi projekti.

Prijava na online srečanje >>
Več >>

VIR: MAO