napovednik


Kras in Brkini v jesenskih barvah in okusih
Jesen na Krasu in v Brkinih razvaja z najlepšimi odtenki. Kraška gmajna se odene v odtenke rdeče, ki pokrajino predstavi v drugačni luči. Na krožnikih se bohoti razkošje jesenskih okusov, ki jih z domačimi pridelki pričarajo kraško-brkinski gostinci. V ospredju je sadje, ki kraljuje na Festivalu brkinske sadne ceste, in vino, ki ga prvič po trgatvi okušamo na Martinovanju na Krasu.
VEČ
Festival Kraška gmajna
24. 9. - 15. 10. 2023

Ujemite še zadnje brezplačne dogodke v okviru Festivala Kraška gmajna, s katerim obeležujemo tudi 6. oktober, mednarodni dan geopestrosti. Udeležite se Geološkega pohoda po poti Alpe Adria (36. etapa) ali Gobarskega dne v Parku Škocjanske jame, med kolesarjenjem po geoloških točkah uživajte v pogledu na Barkovljanko, ali se sprehodite po Pliskini poti ob spoznavanju rastlinja kraške gmajne.
Čezmejno raziskovanje enega najbogatejših življenjskih prostorov v Evropi vseakakor ne razočara!
VEČ
Festival brkinske sadne ceste
15. 10. - 15. 11. 2023

Festival Brkinske sadne ohranja okuse in vonje sadjarskega izročila. Zavijte na turistične in sadjarske kmetije ter v domače gostilne, ki vam postrežejo s katero od brkinskih jedi s poudarkom na jabolku, češpi in drugih brkinskih pridelkih. Aktivno preživite dan v brkinskih sadovnjakih, poskusite najboljši kostanj ali okušajte tradicionalne dobrote, ki so jim vztrajni Brkinci dodali ščepec sodobnosti.
VEČ
Jesenska doživetja v Štanjelu
15. 10. - 5. 11. 2023

V Štanjelu lahko sami odkrivate njegove lepote, toda nekatere zanimivosti in prostore lahko obiščete le v spremstvu našega vodnika. Razkril vam bo marsikatero zgodbo, ki jih že od prazgodovine ustvarja življenje tega edinstvenega kraškega naselja.
VEČ
Martinovanje na Krasu
4. 11. - 12. 11. 2023

Raziskovanje čarobne jesensko obarvane krajine, butičnih dogodkov in nepozabnih doživetij vabi na Kras. Med tednom se bo pestro dogajanje odvijalo na Bunčetovi domačiji v Dutovljah, v Botaničnem vrtu ob vili Mirasasso v Sežani in na kraškem dvorišču Vinakras.
Martinovanje na Krasu bo vrhunec doživelo na martinovo soboto! Odprte kleti ob Kraški vinski cesti bo povezoval organiziran avtobusni prevoz, ki bo povezoval tudi dogajanje na glavnih točkah: Martinovo soboto v Sežani, martinovanje na osrednjem vaškem trgu v Dutovljah, Praznik vina v Štanjelu, Tekaški pozdrav jeseni in Kozarček z Martinom in mladim vinom v Pliskovici.
VEČ

Novi ponudniki s trajnostnim znakom
Grad Štanjel house in Shamarè resort, dobrodošla v naši zeleni zgodbi!
VEČ

Sladka jesenska akcija
 V TIC Sežana, Dutovlje, Lokev kupite Kraški med po ugodni ceni
VEČ

O Krasu in Brkinih v medijih
Preberite, kaj o destinaciji Kras in Brkini pišejo slovenski in tuji mediji
VEČ



VIR:ORA Krasa in Brkinov