Nino Kosmač smo kontaktirali v zvezi z dobrodelnostjo in jo vprašali kaj bo tokrat uspela omogočiti ogroženim skupinam?

Nino Kosmač smo kontaktirali v zvezi z dobrodelnostjo in jo vprašali kaj bo tokrat uspela omogočiti ogroženim skupinam?

Pesnica nam je zaupala:« Slovenci smo narod, ki radi planinarimo. Vesela sem bila, da sem lahko predala dvema paroma kupon za dvakrat po dve brezplačni pici in pa hkrati  bon za dvakrat po dve brezplačni pijači po želji.

Gostilna pri Planincu na Bledu deluje neprekinjeno več kot sto let. Gostinski obrat se nahaja v starem središču Bleda, nekoč znanem po imenu Grad (zato tudi Grajska cesta), nasproti avtobusne postaje Bled. Lokal sestavljajo trije sklopi ponudbe: restavracija z vrtom, pub z več vrstami piva in picerija v prvem nadstropju. Dekoracija v spodnjem delu gostilne se v skoraj stotih letih ni spremenila in Planinc je eden izmed redkih lokalov na Bledu, kjer so dobrodošli ljubitelji  tradicionalne slovenske kuhinje.

Picerija v prvem nadstropju uporablja pri izdelavi pic strategijo diferenciacije, kajti samo v piceriji Planinc je možno na Bledu pojesti pico iz polnozrnatega temnega testa.

Gostilna Pri planincu Bled obratuje (tudi med prazniki) in sicer vsak dan od 12. do 22. ure. »

Pozabili smo vprašati Kosmačevo, če  je že bila na Triglavu… Iz uredništva našega portala pa želimo planincem veliko lepega vremena, drugim pa obisk Pri Planincu, ko boste na Bledu.

VIR: Nina Kosmač