Pisateljico Nino Kosmač smo iz radovednosti vprašali, če bo imela kakšno dobrodelno akcijo ali se bo udeležila kakšnega dogodka v prihajajočih deževnih dneh.

Nina je rekla: » Žal ne bom imela časa ne za eno, ne za drugo. Sem pa včeraj predala bone za pizzo iz restavracije Turist na Jesenicah. V kolikor se peljete iz Prešernove Vrbe proti Jesenicam po stari cesti, je to prva okrepčevalnica in picerija, ki jo boste zagledali na levi strani glavne ceste. Turist nudi cenovno ugodne malice vseh vrst. Porcije so zelo velike in hrana je domača in okusna. »

Nina je dodala: »Pizza Margherita je dobila ime po angleški plemkinji. Pizze restavracije Turist so zelo okusne. Sicer pa obstaja uspešnica in vohunska kriminalka izpod peresa Olena Steinhaurja z imenom Turist.Iz mojega stališča je lepo biti turist kjerkoli, saj je vsak kraj po svoje zanimiv in lep. Knjiga o duhovnosti Transurfing realnosti, me ni posebno pritegnila, vendar mi je nauk, da bi bilo potrebno gledati z drugimi očmi vsakdanji kraj in odkrivati lepoto tega, ostal v spominu. Morda, če gledamo rodni kraj z očmi turista, lahko odkrijemo vedno nove in nepoznane lepote.«
 
Strinjamo se z Nino v uredništvu in bomo poizkusili kljub dežju, uživati v vsakdanu.   

Vir: Nina Kosmač