Koper je v zadnjih letih postal prepoznavna zimska destinacija s ponudbo raznolikega programa in aktivnosti, predvsem pa s čudovito okrasitvijo in osvetlitvijo.

Mestna občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper bosta tudi letos poskrbela za čarobno vzdušje v prazničnem času.

Mesto si bo tudi letos nadelo praznično preobleko in zasijalo v soju prazničnih lučk. Podjetje Javna razsvetljava Ljubljana v teh dneh že izvaja oglede na terenu in pripravljalna dela za namestitev svetlobnih okraskov in elementov. Predvidoma prihodnji teden bo sledila montaža, ki bo ob ugodnih vremenskih pogojih zaključena sredi novembra. Zaradi izvedbe del bo občasno oviran dostop do posameznih ulic in trgov v mestnem jedru, zato Mestna občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper vse uporabnike cest in ulic prosita za strpnost. 

Praznična podoba mesta se letos ne bo bistveno spreminjala, jo pa bo občina smiselno dopolnila z nekaj novostmi na Titovem trgu. Več kilometrov dolge utripajoče svetlobne verige, svetleči elementi z živalskimi motivi in pravljične figure različnih oblik ter umetniške svetlobne instalacije v toplih in hladnih odtenkih bodo tudi v letošnjem prazničnem času mestnim ulicam in trgom nadeli čarobno podobo.

Praznično vzdušje v Kopru se bo letos začelo s prižigom lučk in odprtjem drsališča v soboto, 26. novembra. Celoten program prireditev in aktivnosti bo objavljen v začetku prihodnjega meseca.

PR: MOK