Nino smo ponovno zmotili in jo vprašali, kako je preživela deževni konec tedna.

Povzeto : Radiotomi

Nina Kosmač je dejala, da se je navadila obiskovati muzeje v obdobju, ko se je počutila zelo osamljeno in žalostno, medtem ko je živela v New Yorku. Pravi, da ji je obisk muzeja MET, takrat predstavljal neke vrste rešilno bilko.
Nina nas je presenetila, ko nam je povedala, da je ta deževni konec tedna obiskala Cankarjev dom v Ljubljani.

Nina je za naš radio opisala obisk Cankarjevega doma: "Najprej sem si ogledala tapiserije in bila začudena, da sem zagledala tapiserijo Jagode Buić, kajti veliko manjšo imam doma. Dobila sem to tapiserijo v dar od dedka zdravnika, ki je zaradi svoje druge žene prijateljeval z umetnico, ker sta bili obe rojeni v Splitu.. Tapiserije umetnice Jagode me še danes ne navdušujejo pretirano, saj se mi zdijo pretenciozne in barvno neusklajene.Raje imam Etelko Tobolko. Navdušena pa sem bila nad tapiserijo konja Mersada Berberja. Prav tako sem bila očarana nad delom Jožeta Ciuha in predstavitvijo Plečnikovih del v spodnjem nadstropju. Ogledala sem si tudi razstavo Izven okvirja in bila navdušena nad deli velikega Frančiška Smerduja. Z žalostjo sem se sicer spomnila, da je darilo skulpture Kristusa od Smerduja, ki sta ga prejela moj oče in mama v dar ob poroki od Mojce Smerdu, izginilo oziroma bilo ukradeno iz stanovanja že pred leti...Kakorkoli vsem priporačam obisk Cankarjeva doma, kjer se ohranja slovenska kulturna dediščina."

Mi iz uredništva podpiramo obiske vseh kulturnih prireditev, še bolj pa kopanje v morju ali jezeru in poslušanje glasbe, kajti kmalu se nam obeta vročinski val.

Vir: Nina Kosmač