napovednik

 KONFERENCA MADE IN DIALOGUES - Crafting the Future

Konferenco, ki jo je organiziral State Art Collections Dresden, Muzej uporabnih umetnosti (SKD), in ki predstavlja uradni začetni dogodek platforme MADE IN za sodobno rokodelstvo in oblikovanje, si lahko ogledate na posnetku, ki je objavljen YouTube kanalu muzeja.

Sodelujoči partnerji so skupaj z mednarodnimi strokovnjaki s področja rokodelstva, oblikovanja in raziskovanja razpravljali o prihodnosti rokodelstva kot instrumenta za družbene in ekološke spremembe ter o načinih prenašanja znanja o rokodelstvu in dediščine na prihodnje generacije.


IZBOR JAVNEGA POZIVA Izbranih 40 izdelkov, ki bodo predstavljeni na razstavi Trienale rokodelstva in obrti
Namen razpisa je bil izbor novih predlogov za razstavo Trienale rokodelstva in obrti, na kateri bodo poleg tradicionalnih izdelkov in predstavljanja mojstrskega znanja, spretnosti in veščin izpostavljeni tudi izdelki in projekti, ki temeljijo na uporabi naravnih in lokalno pridobljenih materialov, ki inovativno in konceptualno uporabljajo rokodelske tehnike in simboliko ter tisti, ki se skozi raziskovanje ročnih procesov izdelave ukvarjajo s socialnimi, političnimi in okoljevarstvenimi problematikami.

Razstava Trienale rokodelstva in obrti bo na ogled med 26. spetembrom in 19. novembrom 2023 v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, konec leta 2023 pa bo gostovala tudi v SEM in MAO v Ljubljani. Na razstavi bo predstavljenih tudi 10 izdelkov, ki so bili izbrani na pozivu Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti.
foto: Tomo Jeseničnik, 2021
OTVORITEV Design Corner Ljubljana
V Filipovem dvorcu v centru Ljubljane je zaživel Design Corner Ljubljana; prostor, kjer bo slovensko oblikovanje vedno v središču pozornosti. V trgovini je predstavljenih več kot 400 izdelkov 45 slovenskih oblikovalcev. Med njimi so tudi številni prejemniki znaka odličnosti »Made in Slovenia«, ki ga podeljuje Center za kreativnost.
JAVNI RAZPIS EIT Culture & Creativity razpisi za zbiranje predlogov Rok za prijave: 17. apr 2023

EIT Culture & Creativity poziva k podaji vaših predlogov za vključitev v poslovni načrt 2024–25. Z aktivnostmi na različnih področjih izobraževanja, inovacije, ustvarjanja in družbe sodelujte pri oblikovanju prvih temeljev nastajajočega ekosistema.

Več >>>
JAVNI RAZPIS Creathriv-EU razpis za finančno podporo MSPRok za prijave: 2. maj 2023

Projekt Creathriv-EU bo dodelil nepovratna sredstva malim in srednje velikim podjetjem s področja KKI za poslovna svetovanja, usposabljanja,
potovanja in izvajanja pilotnih projektov na področju zelenega in digitalnega prehoda.

Več >>>
DELAVNICA Delavnica feedback metode19.-21. apr 2023
Rok za prijave: 15. apr 2023

V aprilu bo v Ljubljani gostoval Bush Hartshorn s tridnevno delavnico o feedback metodi, dajanju in prejemanju povratnih informacij, ki koristijo v procesu skupinskega ustvarjanja in splošnega kolektivnega sodelovanja.

Več >>>
DELAVNICA Politično v sobi14. in 15. maj 2023
Rok za prijave: 7. maj 2023

V maju se v Ljubljano vračata Bertrand Lesca in Nasi Voustas z razširjeno dvodnevno delavnico.
Spadata med najbolj sveže in inovativne  sodobne performerje svoje generacije v Evropi, ki na novo izumljata politični teater.     

Več >>>

VIR: MAO