Sreda, 20. septembra 2023, ob 17.00 Čevljarski most (Stara Ljubljana, 1000 Ljubljana)

Sreda, 20. septembra 2023, ob 17.00
Čevljarski most (Stara Ljubljana, 1000 Ljubljana)


JAZZVA
Umetniška vodja: Jasna Žitnik

Vstop prost!

Letošnji cikel koncertov Plečnik in a-cappella bo pričela v sredo, 20. septembra zasedba JAZZVA z nastopom na Čevljarskem mostu v Stari Ljubljani. Koncert je zamišljen kot sproščena otvoritev na nenavadni lokaciji in bo za poslušalce brezplačna.

Jazzva je v svet vokalne glasbe vstopila že pred več kot desetletjem. Na poti raziskovanja človeškega glasu piše nove zgodbe, išče harmonije in se igra z različnimi barvami in učinki. Njihov repertoar sestavljajo pesmi najrazličnejših žanrov: od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi. Pri tem sodelujejo z odličnimi aranžerji, ki poskrbijo za uresničitev vseh njihovih malih norih idej. Svoje ambicije Jazzva uresničuje s koncertiranjem, organiziranjem koncertov, snemanjem ter udeležbo na festivalih. Leta 2019 so zasedli 3. mesto na mednarodnem tekmovanju Evropski zbor v Göteborgu na Švedskem.

***

Med 20. septembrom in 18. oktobrom (enkrat tedensko) bo v Ljubljani potekal že tradicionalni koncertni cikel PLEČNIK IN A-CAPPELLA, v katerem se dopolnjujeta vokalna glasba in arhitektura mojstra Plečnika, ki je bila predlani vpisana na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Na petih slikovitih Plečnikovih lokacijah po mestu bo znova nastopilo pet vrhunskih vokalnih zasedb. Koncerti so edinstvena priložnost, da prisluhnete izbrani a-cappella glasbi v čudovitih Plečnikovih interjerjih in tako prisostvujete umetniškemu doživetju za oko in uho.

 Letošnje lokacije bodo: Čevljarski most v Stari Ljubljani, atrij in Velika čitalnica Narodne in univerzitetne knjižnice (NUK), cerkev sv. Cirila in Metoda za Bežigradom in cerkev sv. Frančiška Asiškega v Šiški.

 V ciklu se bo predstavilo 5 izstopajočih domačih vokalnih zasedb:

- Jazzva,

- Mešani pevski zbor Obala Koper,

- Komorni zbor Glasbene matice Ljubljana,

- Komorni zbor Megaron in

- Komorni zbor Ave.

 Letošnji cikel koncertov bo pričela v sredo, 20. septembra zasedba JAZZVA z nastopom na Čevljarskem mostu v Stari Ljubljani. Koncert je zamišljen kot sproščena otvoritev na nenavadni lokaciji in bo za poslušalce brezplačna.
Na drugem koncertu, ki bo v sredo, 27. septembra v atriju NUK-a, bo nastopil Mešani pevski zbor Obala Koper pod taktirko Andreja Makorja. Tretji koncert bo v četrtek, 5. oktobra v cerkvi Sv. Frančiška Asiškega v Šiški. Prisluhnili bomo lahko koncertu pod motom "Odmev preteklosti" v izvedbi Komornega zbora Glasbene matice Ljubljana pod umetniškim vodstvo Sebastjana Vrhovnika. Komorni zbor Megaron bo pod vodstvom Damijana Močnika nastopil v cerkvi sv. Cirila in Metoda na Bežigradu v sredo, 11. oktobra. Cikel Plečnik in a-cappella bo letos zaključil Komorni zbor Ave, ki bo v sredo, 18. oktobra, nastopil v Veliki čitalnici NUK-a.

Večino koncertov cikla bo posnel Radio Slovenija, pri projektu pa bo sodelovalo več ustanov, poleg zavoda im.puls art še NUK, Župnija Šiška, Župnija Bežigrad in RTV Slovenija.
Koncertni cikel, ki bo potekal med 20.9. in 18.10.2023, organizira zavod im.puls art. Umetniški vodja cikla je Niko Houška. Koncertni cikel sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS, podpirajo pa ga še Narodna in univerzitetna knjižnica (NUK) in Turizem Ljubljana. 

Več informacij: www.plecnikinacappella.si

 VSTOPNICE: www.eventim.si / 20 eur, 15 eur*   
* študenti, upokojenci, skupine in družine z vsaj štirimi člani

image008.jpg 120.99 KB


VIR: im.puls