PIŠ SVEŽEGA VETRA V SEGMENTU C: DACIA JE ZAKORAČILA U C-SEGMENT S POVSEM NOVIM TERENCEM

PIŠ SVEŽEGA VETRA V SEGMENTU C: DACIA JE ZAKORAČILA U C-SEGMENT S POVSEM NOVIM TERENCEM

BIGSTER V SLOVENIJI: ZA ZDAJ V OBLIKI KONCEPTNEGA VOZILA, V PRODAJNI PONUDBI OD LETA 2025
25. 10. 2023 je Dacia prvič v Slovenijo pripeljala konceptno vozilo Dacia Bigster, ki smo ga predstavili že leta 2021, Dacia Bigster napoveduje največje vozilo Dacia do sedaj, saj gre športnega terenca v segmentu C. Dacia Bigster prinaša kar nekaj novosti in nakazuje na evolucijo dizajna, logotipa in podobnih elementov vozila. 

Zvesto slogu znamke Dacia je Bigster Concept - 4,6 metra dolgo, čvrsto in prostorno koncpetno vozilo. Hlepi po odprtem prostoru in prašnih cestah ter ponuja – brez odvečnosti – vse, kar je bistveno za športni terenec v tem segmentu. Ta športni terenec je izdelan po receptu znamke Dacia, ki bo segment C naredila dosegljiv za ceno vozila nižjega segmenta.
 
"Konceptno vozilo Dacia Bigster Concept uteleša razvoj znamke. Bistveno, s pridihom svežine in z duhom odprtih prostranstev. Dokazuje, da dosegljivost ni v navzkrižju s privlačnostjo. Pri znamki Dacia verjamemo v to in to vozilo je naš dokaz." Alejandro Mesonero-Romanos, direktor oblikovanja znamke Dacia. 

Bigster Concept ima v svoji genski zasnovi ključne vrednote znamke, ki so ji omogočili, da leto za letom utrjuje močno povezanost s skupnostjo kupcev in ljubiteljev: enostavnost, poštenost in pristnost. Oblikovna razmerja Dacia Bigster Concept so sodobna, a hkrati brezčasna. Na mah vzbujajo vtis čvrstosti. Poteze so enostavne in spodbudne. Ne skrivajo ničesar, ne dajejo lažnega videza, kar vidite, to dobite. 

Njene velikodušne zunanje mere obetajo zelo prostorno notranjost. Svetlobni pečat v obliki črk Y je večji ter tako poudari odločen in jasen videz športnega terenca. Temno zelena barva karoserije se poda pustolovskemu značaju in svobodnjaškemu duhu vozila. Nobenega okrasja ali odvečnosti, kroma ali lažnega aluminija, Bigster Concept je bistven in pristen športni terenec s trdnimi načeli, kot je izbira izključno surove reciklirane plastike za zaščitne elemente na zunanjosti karoserije. 

Kot prihodnji glavni lik v paleti znamke Dacia bo lahko deležen alternativnih motorjev in hibridnega pogona zahvaljujoč konstrukcijski osnovi, ki znamki omogoča, da gre v korak s pričakovanju kupcev in razvojem predpisov. 

S konceptnim vozilom Bigster Concept znamka Dacia postaja sopomenka za pobeg in svojim kupcem omogoča uživanje v edinstvenih, pristnih, enostavnih izkušnjah. Bolj kot kdajkoli prej Dacia uteleša svobodo do gibanja in simbolizira dejanje premišljenega nakupa, ki je osredotočen na dejanske potrebe kupcev in njihove poglavitne težnje. Smiseln in pomenski nakup. Dacia: še vedno predvsem bistveno in bolj kot kdajkoli privlačna.

VIR: Dacia