V okviru projekta Stop smetem smo z agencijo Luna \TBWA ustvarili komunikacijsko akcijo, s katero bodo v občini Kočevje ozaveščali in izobraževali lokalno prebivalstvo o pomenu ločenega zbiranja odpadkov

V okviru projekta Stop smetem smo z agencijo Luna \TBWA ustvarili komunikacijsko akcijo, s katero bodo v občini Kočevje ozaveščali in izobraževali lokalno prebivalstvo o pomenu ločenega zbiranja odpadkov, o načinih zmanjševanja odpadkov ter o tem, da se odpadki ne mečejo v gozd, reke, jezera, kraške jame ali kar skozi okna avtomobilov, saj s tem škodujemo naravi, živalim in onesnažujemo podtalnico ter posledično vodo, ki jo pijemo.

Komunikacijska akcija poteka pod krovnim sloganom “Čisto Kočevsko, čista vest”, ki nagovarja občutek odgovornosti domačinov do lokalnega okolja. Pričenja se v začetku decembra in sicer s prvo od šestih tematskih kampanj, ki jo boste prepoznali pod sloganom Čisto uporabno, čista vest. Nagovarja nas, da kupujmo premišljeno in ponovno uporabimo, da zmanjšamo količino odpadkov. Zato pozivamo: preden se odpravite po nakupih, premislite ali stvar sploh potrebujete. In preden predmet zavržete, razmislite, ali se ga lahko uporabi na drugačen način. Morda pa bi prišel prav komu drugemu? Odnesite ga v Podstrešn’co na Ljubljanski 5 v Kočevju.

Komunikacijska kampanja je del projekta Stop smetem v katerem sodelujejo Občina Kočevje, Komunala Kočevje in Gozdarsko društvo Medved, sofinanciran pa je s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (LAS projekti).
 
VIR: Občina Kočevje