Dirka po Sloveniji in Dirka po Franciji

Ljubitelji kolesarstva bodo lahko v prihodnjih dneh in tednih na programih RTV Slovenija spremljali tako Dirko po Sloveniji kot tudi Dirko po Franciji.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
14. junij 2022 ob 10:12
Ljubljana - RTV SLO
Dirka po Sloveniji
Med 15. in 19. junijem 2022 bo potekala že 28. Dirka po Sloveniji, ki jo bodo sestavljale naslednje etape: Nova Gorica – Postojna, Ptuj – Rogaška Slatina, Žalec – Celje, Laško – Velika planina, Vrhnika – Novo mesto. Televizija Slovenija bo prenašala vseh pet etap.

Pred prenosi bodo na sporedu posebne studijske oddaje, ki jih bo pripravljal Miha Mišič, v katerih si bodo gledalci lahko ogledali zanimive prispevke ter prisluhnili izjavam glavnih akterjev, po prenosu dirke pa tudi kratka analiza.
Komentatorja na Televiziji Slovenija bosta Tomaž Kovšca in Martin Hvastija, leteči reporter pa bo David Črmelj.
Prenose si bodo gledalci lahko ogledali tudi na www.rtvslo.si.

Val 202 bo Dirko po Sloveniji spremljal po vsej Sloveniji s pogovori na startu in cilju vsake od etap ter z oglašanji s trase. Po vsaki etapi bo popoldne v programu tudi analiza dogajanja. Zadnji dan v nedeljo v Novem mestu bo Val 202 svoj program oddajal iz svojega mobilnega studia na cilju dirke.



Dirko po Franciji lahko na programih RTV Slovenija spremljate med 1. 7. 2022 in 24. 7. 2022.

Dirka po Franciji
Ljubitelji kolesarstva bodo na svoj račun prišli še julija, ko bo na sporedu prenos najprestižnejše kolesarske dirke na svetu – Dirke po Franciji. Televizija Slovenija bo namreč med 1. in 24. julijem 2022 na svojem drugem programu prenašala vseh 21 etap. Kolesarji, ki bodo premagovali razdaljo 3328 kilometrov na letošnji dirki, bodo imeli na voljo tri dni počitka. Dirka je sestavljena iz šestih ravninskih, šestih gorskih in sedmih hribovitih etap ter dveh kronometrov.

Komentator vseh etap dirke na TV SLO 2 bo Tomaž Kovšca, strokovni komentator bo Martin Hvastija, ki pa ga bo v nekaterih etapah zamenjal Primož Čerin.

Novost letošnje Dirke po Franciji bo vsakodnevni studijski program. Po koncu vsakega neposrednega prenosa (predvidoma zadnji dve uri oz. od 15. ure dalje) sledi studijska analiza, ki jo bo vodil Anže Bašelj. Stalni gost bo Tadej Valjavec, pridružili pa se jima bodo še številni drugi zanimivi gostje.

Novinar Miha Mišič bo prenose popestril z zanimivimi statističnimi podatki, David Črmelj, Petra Mušič ter Polona Bertoncelj pa bodo iz Francije pripravljali posebne zgodbe iz zakulisja.
Vse informacije o dirki po Franciji boste našli na posebnem podportalu MMC-ja, kjer si boste lahko v živo ogledali tudi vse etape.

Na Valu 202 se bodo dirki posvetili z oglašanji z vseh prizorišč in tudi z video objavami na družbenih omrežjih. V programu boste lahko vsak dan slišali izjave glavnih akterjev, povzetke dogajanja pa v stalnih oddajah Naval na šport. Za bolj vnete kolesarske navdušence bo na valovski spletni strani vsak dan na voljo tudi podkast s tekmovalnim povzetkom in kakšno zgodbo iz zakulisja dogajanja.