Ob poplavah, ki so avgusta prizadele Slovenijo, so se s pomočjo zelo hitro odzvali tudi v skupini Kolektor. Kot so povedali, so najprej pomagali svojim zaposlenim, ki so v poplavah utrpeli škodo.

Ob poplavah, ki so avgusta prizadele Slovenijo, so se s pomočjo zelo hitro odzvali tudi v skupini Kolektor. Kot so povedali, so najprej pomagali svojim zaposlenim, ki so v poplavah utrpeli škodo. Ob dnevu solidarnosti je gradbena skupina Kolektor Construction, koncesionar za vzdrževanje državnih cest, s svojo mehanizacijo odpravljala posledice neurja na območjih Logatca, Idrije in Tolmina. Dela na ta dan bila opravljena kot donacija podjetja za pomoč pri odpravi posledic poplav. Še vedno pa več ekip podjetja z mehanizacijo vse od neurja pomaga prebivalcem Savinjske doline.

Kot so še sporočili iz družbe Kolektor, bodo podjetja iz njihove skupine v sklad za obnovo Slovenije po ujmi prispevala še več kot 300.000 evrov. Od tega bodo lastniki skupine Kolektor, to so družbe FI d.o.o., FMR d.o.o. in Kolektor d.d., v sklad nakazali 210.000 evrov.  

Kolektor ima na področju družbeno odgovornega ravnanja 60-letno tradicijo, še povedo v sporočilu za javnost. Ta je tudi danes neločljiv del uspešnega poslovanja skupine. Pri tem sodeluje s svojim znanjem, finančnimi sredstvi in z drugimi viri pri podpiranju športnih, kulturnih, izobraževalnih, humanitarnih in okoljskih projektov. Med drugim, navajajo, so zgradili tudi nov dom upokojencev Idrija, v katerem biva 300 oskrbovancev.

Ivan Seljak

VIR: Občina Idrija