Kako Galaxy ščiti pred kibernetskimi grožnjami in omogoča nadzor zasebnosti naprave s samodejnim blokiranjem, varovanjem sporočil in varnostnimi posodobitvami

Kako Galaxy ščiti pred kibernetskimi grožnjami in omogoča nadzor zasebnosti naprave s samodejnim blokiranjem, varovanjem sporočil in varnostnimi posodobitvami

Ljubljana, 19. maj 2024 – Skoraj vsak dan slišimo o grožnji kibernetske varnosti, ki prizadene vse, od potrošnikov do podjetij in organizacij. Te grožnje lahko povzročijo tveganja v omrežjih, podatkih in napravah, število incidentov pa se eksponentno povečuje. Vemo, da se te grožnje pojavljajo v različnih oblikah, kot so zlonamerna programska oprema ali napadi z lažnim predstavljanjem (phishing) - vendar so za žrtev pogosto neopazni, dokler ni prepozno.

Naše zmogljive varnostne rešitve Galaxy omogočajo več načinov zaščite pred grožnjami kibernetske varnosti, tako da zavarujejo vašo napravo in pomagajo nadzorovati vašo zasebnost. Dve od teh varnostnih rešitev sta Samodejno blokiranje (Auto Blocker) in Varovanje sporočil (Message Guard).

Aplikacija za samodejno blokiranje (Auto Blocker)
Pri samodejnem blokoranju gre za izbiro - zagotavlja paket dodatnih varnostnih ukrepov, tako da imate popoln nadzor nad tem, ali želite raziskati prilagoditve, ki jih omogoča ekosistem Galaxy. Aplikacija za samodejno blokiranje (Auto Blocker) bo zaščitilo vašo napravo Galaxy in osebne podatke s preprečevanjem nameščanja aplikacij iz nepooblaščenih virov. Funkcija bo preverila tudi zlonamerno programsko opremo in druge grožnje za kibernetsko varnost in takoj blokirala vse zlonamerne dejavnosti, ki bi lahko nastale zaradi tega.

Eden od primerov delovanja samodejnega blokiranja je preprečevanje tako imenovanega sideloadinga ali prenašanja aplikacij iz nepreverjenih virov. Sideloading ima lahko številne prednosti, na primer dodatne prilagoditve telefona. Če pa je zlonamerno, bo ta funkcija zagotovila dodatno varnost in preprečila morebitne napade, ki se lahko zgodijo v obliki goljufij družbenega inženiringa, kot je glasovno lažno predstavljanje (voice phishing), pri katerem vas akterji prevarajo po telefonu in vas prepričajo, da namestite zlonamerno programsko opremo.

Dodatna raven zaščite, ki jo zagotavlja samodejno blokiranje, prav tako preprečuje vstop škodljivih ukazov skozi USB priključek, do česar lahko pride prav pri polnjenju telefona prek vtičnice na javnem mestu, na primer na letališču.

Vklop samodejnega blokiranja je hiter in preprost postopek, ki traja manj kot minuto. Odprite Nastavitve, pojdite v Varnost in zasebnost, nato tapnite Samodejno blokiranje in izberite Vklopljeno. 

▲ Nastavitve > Varnost in zasebnost > Aplikacija za samodejno blokiranje

Zaščita aplikacij za sporočanje (Message Guard)
Grožnje za kibernetsko varnost se pojavljajo v različnih oblikah in so vsako leto še bolj izpopolnjene. Ena od groženj, ki postaja vse pogostejša, je napad z ničelnim klikom, ki izkorišča ranljivosti v programski opremi vaše naprave. To se lahko zgodi kadar koli, ko je prejeta slika, in od uporabnika ne zahteva nikakršnega dejanja.

Telefon na primer prejme sliko in nežno zavibrira v žepu ali na nočni omarici, nato pa se umiri. Telefona se niste dotaknili in niste omogočili nobenega vnosa, vendar nekdo morda že bere vaša sporočila, pregleduje vašo galerijo ali kopira vaše bančne podatke.

Samsung Zaščita aplikacij za sporočanje (Message Guard) bo nevtralizirala vse morebitne grožnje, ki bi se lahko skrivale v sliki, še preden bi lahko povzročile škodo, saj bo datoteko učinkovito ujelo v izoliran prostor v vaši napravi. Medtem ko je slika v karanteni, Zaščita aplikacij za sporočanje preverja datoteko bit za bitom in jo obdeluje v nadzorovanem okolju, da prepreči okužbo preostalih delov naprave.

Zaščita aplikacij za sporočanje deluje z vrsto priljubljenih aplikacij za sporočanje, ki jih verjetno že uporabljate, od Google in Samsung aplikacij do aplikacij Messenger, Telegram in WhatsApp. Prav tako vam ni treba skrbeti za začetek postopka, saj Zaščita aplikacij za sporočanje  deluje tiho in učinkovito 24/7 v ozadju, ne da bi jo bilo treba na kakršen koli način aktivirati.

▲ Nastavitve > Varnost in zasebnost > Aplikacija za samodejno blokiranje > Zaščita aplikacij za sporočanje

Čeprav se bodo grožnje kibernetske varnosti nedvomno še naprej razvijale in postajale vse pogostejše, je prednostna naloga podjetja Samsung, da vas vedno zaščiti, saj je zasebnost mogoče zagotoviti le z močno varnostjo. Ne glede na to, kako se odločite živeti svoje življenje, vam Galaxy stoji ob strani - varuje vas in zagotavlja, da imate nadzor nad dogajanjem.

Varnostne posodobitve za dlje časa
Čeprav je pomembno imeti zanesljive varnostne funkcije, jih je treba tudi posodabljati, da boste zaščiteni pred najnovejšimi grožnjami. Zato Samsung zagotavlja do sedem let varnostnih posodobitev in sedem let nadgradenj operacijskega sistema, začenši z Galaxy S24 serijo. To je najdaljše obdobje programske podpore, ki je trenutno na voljo za mobilne naprave, kar uporabnikom omogoča, da svoje telefone varno in zanesljivo uporabljajo dlje časa.

▲ Nastavitve > Varnost in zasebnost > Posodobitve > Varnostna posodobitev


###


O podjetju Samsung Electronics
Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, gospodinjskih aparatov, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, polprevodnikov in rešitev LED ter s svojim ekosistemom SmartThings in odprtim sodelovanjem s partnerji zagotavlja brezhibno povezano izkušnjo. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.


VIR: Millenium promocija