vabilo

KNJIŽNE NOVOSTI
Joseph B. Fabry: HOJA ZA SMISLOM. Viktor Frankl, logoterapija in življenje
Franklova misel kot kažipot slehernikovemu iskanju življenjskega smisla
Viktor E. Frankl, ustanovitelj tretje dunajske šole psihoterapije, se s svojo logoterapevtsko mislijo uvršča med akademike. Zanj je bila poenostavljena znanost ponaredek znanosti. Pričujoča knjiga pa je most do slehernega bralca in dokaz, da je mogoče stvari poenostaviti, ne da bi jih prepoenostavili. Ne gre za klasični priročnik za samopomoč, vendar ponuja tisoč in en uvid za vse »iskalce« sodobnega sveta. Vsi smo bili nekoč izgnani iz raja in vsak se kdaj ujame v svoje lastno koncentracijsko taborišče. A kot pravi Frankl, se zvezde najlepše vidijo iz ruševin. Treba pa se je ustaviti in ozreti navzgor.

276 strani • format: 135 mm x 210 mm • Zbirka Smisel • mehka vezava • prevedel Rudi Meden • spremna besedila: dr. Viktor Frankl, dr. Jože Ramovš • 25,00 € • NAROČILO ...
VABIMO
CELJSKA MOHORJEVA DRUŽBA
vabi
v ponedeljek, 23. maja 2022, ob 11. uri
v knjigarno Celjske Mohorjeve družbe na Nazorjevi ulici 1 v Ljubljani
na literarno matinejo
VSAK KORAK POTREBUJE SVOJ SMISEL
Viktor E. Frankl, ustanovitelj tretje dunajske šole psihoterapije, se s svojo logoterapevtsko mislijo uvršča med akademike. Njegova filozofija ni enostavna. Njegov učenec in sodelavec ter ustanovitelj kalifornijskega Inštituta Viktorja Frankla Joseph B. Fabry pa zna zgraditi most do slehernega bralca in tudi v knjigi Hoja za smislom, ki je pravkar izšla v slovenskem prevodu, dokazuje, da je mogoče stvari poenostaviti, ne da bi jih prepoenostavili. Logoterapija danes morda bolj kot kadar koli ponuja tisoč in en uvid za vse »iskalce« sodobnega sveta. Ker smo bili na nek način vsi nekoč izgnani iz raja in se vsak kdaj ujame v svoje lastno koncentracijsko taborišče.
Gostje:
dr. Jože Ramovš
dr. Sebastjan Kristovič
mag. Martin Lisec
Rudi Meden

Z njimi se bo pogovarjala urednica Celjske Mohorjeve družbe
Saška Ocvirk.

Vabljeni!
Knjige bodo na voljo po predstavitveni ceni. 

PR: Mohorjeva družba