napoved dogodka

Janez Juhant: LAMBERT EHRLICH, PREROK SLOVENSKEGA NARODA
Ena najbolj prepričljivih strateških državniških osebnosti med Slovenci
Knjiga je celovit prikaz osebnosti Lamberta Ehrlicha (1878–1942) ter njegovega vsestransko bogatega delovanja v Cerkvi in družbi na Koroškem in v Sloveniji. Deloval je kot duhovnik, profesor, veroslovec, misijonar, socialni in narodno-politični delavec. Odlikujejo ga izjemna sposobnost, treznost, preudarnost in človeška bližina pri presoji problemov ter zmožnost vključevanja različnih ljudi pri iskanju najprimernejših rešitev za narod in Cerkev. Po svojem pomenu, vlogi in dejavnosti prekaša večino slovenskih rojakov, čeprav je njegov lik, žal, še danes skoraj neznan. Temu dolgu sedaj zadoščuje velika monografija dr. Janeza Juhanta s številnimi tudi novimi dokumenti in slikovnim gradivom.Recenziji: dr. Anton Štrukelj, dr. Stane Granda •  640 strani • Zbirka: ZNANSTVENA KNJIŽNICA (TEOF) • format: 160 mm x 230 mm • trda vezava • 42,00 € • NAROČILOVABIMO
CELJSKA MOHORJEVA DRUŽBA in DOM SV. JOŽEF CELJE
vabita na MOHORSKI VEČERv četrtek, 7. aprila 2022, ob 19. uri
v Dom sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje,na pogovor ob knjigahHIERONIM: PISMA
Več kot 1600 let po smrti Evzebija Sofronija Hieronima, prevajalca Svetega pisma v latinščino – avtorja znamenite Vulgate, je 20 prevajalcev v slovenščino v celoti prevedlo zbirko njegove korespondence. Med 156 ohranjenimi pismi so tudi nekatera, ki so jih drugi pisali Hieronimu.
Bogastvo in pestrost, kakršni ni para v zgodovini epistularne književnosti!Gosta:dr. Miran Špelič, urednik zbirke Cerkveni očetje
dr. Gregor Pobežin, prevajalecModerira dr. Cvetka Rezar MlakarVabljeni!Knjige bodo na voljo po predstavitvenih cenah.Na dogodku je obvezno nositi zaščitno masko.
Prosimo, vzdržujte ustrezno medsebojno razdaljo in razkužujte roke.

DOM SV. JOŽEF CELJE in CELJSKA MOHORJEVA DRUŽBA
vabita na Mohorski večer
v torek, 12. aprila 2022, ob 19. uri
v Dom sv. Jožef Celje (Plečnikova 29)JEZUS KRISTUS
Nova zaveza v verzih
Postni nagovor dr. Leona OblakaPesnitev Jezus Kristus je virtuozno delo dr. Leona Oblaka, ki se je proslavil s tremi pesniškimi zbirkami katoliško-religiozne tematike. V 3147 verzih spremljamo življenje in delo Jezusa iz Nazareta. Svetopisemski dogodki od Marijinega spočetja pa vse do končne pojavitve apostolom se nam razkrijejo v živi obliki, njegovo delovanje in nauki pa se nas v rimah močno dotaknejo. Leon Oblak tako vsebine Nove zaveze ni le prepesnil, pač pa je ustvaril svojevrsten spomenik Božji slavi. Jezusovi nauki so tenkočutno in umetniško upodobljeni v jambskem devetercu in verižni rimi, podobo knjige pa veličastno dopolnjuje izbor dvajset gravur nemškega nazarenskega slikarja Juliusa Schnorra von Carolsfelda iz 19. stoletja, ki so bile v ta namen digitalizirane iz zgodovinske izdaje Zgodbe Svetega pisma Mohorjeve družbe iz leta 1903.Vabljeni!Knjiga bo na voljo po predstavitveni ceni.

Na dogodku je obvezno nositi zaščitno masko.

Prosimo, vzdržujte ustrezno medsebojno razdaljo in razkužujte roke.

PR: Mohorjeva družba