Roman Piknik na robu ceste bratov Strugacki, ki je navdihnil kultni film Stalker Andreja Tarkovskega, je v originalu izšel leta 1972 in še danes velja za eno najboljših del znanstvene fantastike.

 Letos je prenovljen in dopolnjen prevod romana izšel pri založbi LUD Literatura. V petek, 9. septembra, bo v Slovenski kinoteki ob 18. uri potekala projekcija tega veličastnega, 160-minutnega filma, po koncu pa bo sledil še pogovor o romanu in filmu, malo pa tudi o prav tako kultnih računalniških igrah. Ustvarjalca podkastov Anžeta Tomića ter filmskega kritika in prevajalca Igorja Harba bo gostila urednica Knjigogleda* Veronika Šoster.

Vstopnice za ogled lahko kupite na blagajni Slovenske kinoteke, na dogodku pa bo na voljo tudi roman Piknik na robu ceste po akcijski ceni 20 €.

Se vidimo!

*Knjigogled je rubrika, ki v reviji Literatura primerjalno obravnava knjige, po katerih so bili posneti filmi in/ali serije.


Piknik na robu ceste je v slovenščini izšel že leta 1983, zdaj pa, v prevodu istega prevajalca, prvič beremo popravljen in dopolnjen prevod necenzuriranega izvirnika. Napisala sta ga brata Arkadij Natanovič Strugacki (1925–1991) in Boris Natanovič Strugacki (1933–2012), v njem pa spremljamo stalkerja Redricka Schuharta, ki obiskuje skrivnostno Cono, v kateri je polno krutih in grozljivih pasti, pa tudi fascinantnih predmetov, ki jih kasneje prodaja na črnem trgu. Čeprav so odprave smrtno nevarne in tvegane, ne opusti obiskov v Coni, kjer je med drugim skrita tudi Zlata krogla, ki izpolni vse želje. A za kakšno ceno?


Zbirka: Piknik
Prevod: Drago Bajt
Spremna beseda: Andrej Blatnik
Število strani: 256
Redna cena: 24 €
 
PR: LUD Literatura