vabljeni k branju Beletrininega tedenskega novičnika. Tudi v prihajajočih dneh za vas pripravljamo nove zanimive vsebine.

Drage bralke, dragi bralci,
vabljeni k branju Beletrininega tedenskega novičnika. Tudi v prihajajočih dneh za vas pripravljamo nove zanimive vsebine.

Knjiga tedna
Jennette McCurdy
, zvezdnica in nekdanja igralka, v eni najbolj branih knjig preteklega leta opisuje tegobe, s katerimi se je soočala kot otroška igralka, pa tudi kako je nadzor nad svojim življenjem naposled vzela v lastne roke. Knjiga Vesela sem, da je mami umrla, ki jo je prevedla Katja Bizjak, je srce parajoča, a hkrati duhovita avtobiografija, ki je že osvojila bralce po vsem svetu.
Beletrina v živo
Vabljeni k ogledu nove epizode Beletrine v živo. Tokratni gost je pisatelj Jasmin B. Frelih, ki se z voditeljem Sašem Puljarevićem pogovarja o svojem svežem romanu Ledeni možje. Roman je izjemen literarni sprehod po bolj ali manj otipljivih svetovih, po katerih sega revni študent Leon Kalan, ki se hoče po prihodu iz Škofje Loke izkazati na študiju primerjalne književnosti in se prebiti v literarne kroge, ki se mu za zdaj še vztrajno izmikajo.

Knjigarna Beletrina Maribor odpira svoja vrata
Dogajanje v Mariboru bo od marca dalje pestrila nova Knjigarna Beletrina, ki bo poleg odlične knjižne ponudbe Beletrininih in drugih naslovov gostila tudi znane književnike, ki bodo svoja dela predstavljali v živo. Vabljeni na odprtje, ki bo v torek, 19. marca 2024, ob 11. uri na Grajskem trgu 2.
Fabulin literarni večer, gostja Marija Stepanova
Prijazno vabljeni, da se nam v četrtek, 14. marca 2024, ob 20. uri pridružite v Klubu Cankarjevega doma, kjer se nam bo v okviru festivala Literature sveta - Fabula 2024 z zbirko esejev Z one strani predstavila pesnica, romanopiska in novinarka Marija Stepanova. Brezplačno vstopnico si lahko priskrbite na povezavi.
Uspešno se je zaključila druga edicija Poetry Expa
Zaključil se je že drugi Poetry Expo 2024, največji svetovni digitalni sejem poezije, ki ga je organizirala evropska pesniška platforma Versopolis, s katero upravlja Beletrina. Sejem je potekal med 31. januarjem in 3. marcem 2024 in je letos dosegel več kot 300 tisoč ljubiteljev poezije z vsega sveta.
AirBeletrina
V rubriki Domača knjižnica predstavljamo pisatelje, ilustratorje, pesnike, prevajalce, urednike in druge, ki gojijo prav poseben odnos do pisane, tiskane besede. Tokrat vam predstavljamo kantavtorja Jureta Lesarja. Za prispevek na portalu AirBeletrina se je z njim pogovarjala Ajda Vodlan.

VIR: Beletrina