vabljeni k branju Beletrininega tedenskega novičnika. Tudi v prihajajočih dneh za vas pripravljamo nove zanimive vsebine.

Drage bralke, dragi bralci,
vabljeni k branju Beletrininega tedenskega novičnika. Tudi v prihajajočih dneh za vas pripravljamo nove zanimive vsebine.

Knjiga tedna
Nadvse bistra bitja je sijajen prvenec avtorice Shelby Van Pelt, v katerem spremljamo prijateljstvo med ovdovelo Tovo in orjaško tihomorsko hobotnico, ki si z izjemno inteligenco in smislom za humor krajša dneve ujetništva v akvariju sredi zakotnega obmorskega mesteca. Delo, ki ga je prevedla Manica Baša, je ob izidu doživelo neverjeten uspeh ter se uvrstilo na vse možne lestvice najbolj prodajanih in branih knjig.
Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo, v kateri se tokrat posvečamo knjigam, ki bodo izšle v okviru letošnjega festivala Literature sveta - Fabula 2024. V pogovoru z Marušo Prelesnik Zdešar jih je predstavil vodja festivala Aljaž Koprivnikar. Knjige, letošnjega festival so: Objela me bo smrt: Lucie Faulerová, Z one strani: Marija Stepanova, Napalm v srcu: Pol Guasch, Meja: Kapka Kassabova, Otroci: Milena Marković.

Fabulin literarni večer, gostja Lucie Faulerová
Prijazno vabljeni, da se nam v četrtek, 7. marca 2024, ob 20. uri pridružite v Klubu Cankarjevega doma, kjer se nam bo v okviru festivala Literature sveta - Fabula s knjigo Objela me bo smrt predstavila češka pisateljica Lucie Faulerová. Pogovor z avtorico bo vodila Pia Prezelj, potekal bo v češkem jeziku, zagotovljeno bo simultano tolmačenje v slovenski jezik.
Novel EU: Literarna nagrada EU - Recept za mednarodni uspeh?
Vabljeni, da se nam v soboto, 9. marca 2024, ob 20. uri pridružite na odprtem omizju »Literarna nagrada EU: Recept za mednarodni uspeh?«, na katerem bodo svoja mnenja soočili prejemniki nagrade Evropske unije za književnost (EUPL), češka pisateljica Lucie Faulerová ter dosedanji slovenski lavreati (Gabriela Babnik, Jasmin B. Frelih, Anja Mugerli ...). Pogovor bo vodil Dražen Dragojević. Priskrbite si brezplačno vstopnico.
Knjiga meseca marca
Marca izpostavljamo pretresljivo in fascinantno knjigo o zahtevnem in težkem delu tožilca z naslovom Tanka črta izpod peresa pravnice in dolgoletne vrhovne državne tožilke Vlaste Nussdorfer. Knjigo si lahko do konca meseca ali do razprodaje zaloge priskrbite 30 % ugodneje.
AirBeletrina
Po kateri knjigi najraje in vedno znova seže Manca Trampuš, pevka in kitaristka skupine Koala Voice? Odgovor je: 42. Seveda, kakor mnoge druge tudi njo navdušuje Štoparski vodnik po galaksiji.
Prisluhnite novi epizodi AirBeletrininem podkasta Območje lagodja, ki ga ustvarjata Maja Čakarić in Klara Škrinjar.

VIR: Beletrina