Oblikovalska filozofija "Opposites United" nagrajena v kategoriji razstav Kia prejela priznanja na natečaju Red Dot - Brands & Communication Design 2023

Oblikovalska filozofija "Opposites United" nagrajena v kategoriji razstav 
Kia prejela priznanja na natečaju Red Dot - Brands & Communication Design 2023


Družba Kia Corporation je nedavno prejela dve oblikovalski nagradi Red Dot: za svojo filozofijo oblikovanja razstav in dogodkov ter funkcije Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Oblikovalska filozofija "Opposites United" nagrajena v kategoriji oblikovalskih razstav  
Kia je bila nagrajena zaradi nenehnih prizadevanj, ki jih je znamka vložila v komuniciranje svoje oblikovalske filozofije "Opposites United" na številnih ustvarjalnih razstavah in dogodkih.

Drzna filozofija oblikovanja "Opposites United" je bila prvič predstavljena leta 2021, navdih pa je črpala iz kontrastov v naravi in človeštvu. Filozofija presega oblikovanje vozil Kia in sporoča odločenost znamke, da združuje dve pomembni, a nasprotni področji - blaginjo človeštva in okoljsko trajnost.

Kia prejela priznanja na natečaju Red Dot - Brands & Communication Design 2023

Enako ambiciozen in ustvarjalen je način, kako Kia sporoča filozofijo oblikovanja. To se je odvijalo na revolucionarnih razstavah na korejskih prizoriščih, kot so oblikovalski bienale v Gwangju-ju, mednarodni avtomobilski salon v Busanu in dogodek Dongdaemun Design Plaza, ki jim je sledil teden oblikovanja v Milanu. Ta Kiina nenehno razvijajoča se filozofija oblikovanja je zaslužna za nagrado Red Dot za oblikovanje znamk in komunikacijo za leto 2023.

Kia bo še naprej gostila razstave, na katerih bo predstavljala svojo filozofijo oblikovanja ter ustvarjala pristne in navdihujoče izkušnje za svoje stranke. Konec tega meseca bo podjetje sodelovalo na dogodku "Seoul Light DDP 2023 Fall", ki bo potekal na Dongdaemun Design Plaza z različnimi umetniki.


»Ki« Connected Car Navigation Cockpit, nagrajen v kategoriji Oblikovanje vmesnika in uporabniške izkušnje za informacijsko-zabavni sistem modela EV9
Druga nagrada za Kio je priznanje za tehnologijo naslednje generacije povezanega vmesnika (Connected Car Navigation Cockpit - ccNC), predstavljena pri modelu EV9, Kiinem prvem električnem luksuznem SUV-ju znamke s sedeži v treh vrstah (na voljo sta 6- ali 7-sedežna različica). Napredni infozabavni sistem prinaša nove funkcije, ki spreminjajo pravila igre, kot so npr. hitro upravljanje, integrirano iskanje in nov način električne vožnje, ki uporabnost in udobje voznika dvignejo na novo raven.
Vgrajeni infotainment prinaša eleganten grafični prikaz in uporabniške vmesnike vozila z dosledno oblikovno zasnovo, ki dopolnjuje različno grafično zasnovo, edinstveno za znamko Kia. Ta vizualni koncept "Ki" temelji na stebru "Bold for Nature" Kiine oblikovalske filozofije "Opposites United". Beseda "Ki" pomeni "vzpon" ali "začetek" in je predstavljen z diagonalno črto, ki je uporabljena na elementih infozabave, ikonah in pisavah kot ključnih vizualnih elementih.

Kiin sistem ccNC, optimiziran za voznikovo maksimalno varnost in uporabnost, služi tudi kot intuitivna stična točka, prek katere lahko stranke dostopajo do trgovine Kia Connect Store. Tako lahko kupci svoj EV9  nenehno posodabljajo na daljavo z nadgradnjo digitalnih funkcij in storitev tega velikega športnega terenca, ki ga pri nas in drugod po Evropi pričakujemo proti koncu leta.

Najnovejši nagradi Red Dot sta nadaljevanje več kot desetletnega uspeha znamke Kia. Med nedavnimi prejemniki nagrade Red Dot sta tudi priključno hibridni Niro, ki je aprila zmagal v kategoriji "Oblikovanje izdelka", ter povsem novi EV6, ki je bil lani zaradi svojega pionirskega in v prihodnost usmerjenega oblikovanja razglašen za "najboljšega med najboljšimi". 

VIR: KIA