Kia Niro združuje inovacije in visokotehnološko udobje za trajnostno mobilnost

Kia Niro združuje inovacije in visokotehnološko udobje za trajnostno mobilnost

Kiin križanec Niro je prejel priznanje 'Najboljši avtomobil na svetu za leto 2023' na tekmovanju za svetovni avto leta po izboru žensk. Razglasitev zmagovalca je sovpadala z mednarodnim dnevom žena, ki je zelo poseben ne le zato, ker ženskam daje glas, ampak tudi zaradi povezave med avtomobilom in osebno avtonomijo v mnogih državah.
63 avtomobilističnih novinark s petih celin izbralo najboljši avtomobil leta 2023
Pred glasovanjem je 63 avtomobilističnih novinark iz 43 držav preizkusilo na desetine novih modelov in ocenilo vsako podrobnost. V prvem krogu glasovanja so med skupno 59 kandidati izbrali najboljše avtomobile po kategorijah. V finalu so se zmagovalci potegovali za izbor najboljšega avtomobila na svetu za leto 2023. Na koncu se je tehtnica močno nagnila v prid Kia Nira.

Kia Niro združuje inovacije in visokotehnološko udobje za trajnostno mobilnost
Povsem novi Niro je bil od samega začetka zasnovan, da izpolnjuje in tudi presega pričakovanja okoljsko usmerjenih uporabnikov. Nova generacija Nira, ki je sestavni del Kiine rastoče okolju prijaznejše modelne ponudbe, je od samega začetka zasnovana, da zadovoljuje kompleksne in raznolike potrebe današnjih trajnostno osveščenih potrošnikov.

Niro druge generacije je že osvojil več nagrad, vključno z nemško nagrado Zlati volan v kategoriji kompaktni SUV in prvo mesto med množičnimi proizvajalci v študiji lastništva električnih vozil J.D. Power 2022. Poleg tega je Niro finalist v izboru za Svetovni avto leta 2023.

Za več informacij o izboru za svetovni avto po izboru žensk, prosimo, obiščete uradno spletno stran www.womensworldcoty.com.

VIR: KIA