Prišel je zadnji koledarski mesec - december in z njim odštevanje do novega leta. Prižgali bomo luči, izložbe se bodo zasvetile v praznični preobleki, zadišalo bo po cimetovih rolicah, nageljnovih žbicah, praženih mandljih, ulice bo ovil vonj domačega čaja in v varnem zavetju doma se bomo greli ob kaminu.

Otroci bodo z iskrico v očeh in nasmejanih ust naredili snežaka, ustvarili okraske za smrečico, se neskončno razveselili daril, odrasli bomo z velikim upanjem in polni pričakovanj po dobrem,  nazdravljali novemu letu naproti. To je res čaroben čas, ki ga najraje preživimo s svojimi bližnjimi in  tistimi, ki jih imamo radi. 

Vendar . . . vsi nimajo te sreče. Vsi nimajo sreče, da bi praznike okusili in doživeli v vsem svojem sijaju.  V podjetju Wallis Automotive Europe (WAE S), uvoznik za blagovno znamko Opel v Sloveniji, vemo in  se zavedamo, da prazniki marsikomu predstavljajo stisko, bolečino, žalost. Med nami so otroci in mladostniki, katerih želje ne bodo uslišane, saj si njihovi starši finančno ne bodo mogli privoščiti  decembrskega vzdušja. Zanje bo ta praznični čas še posebej naporen. Ravno zato, ker nam je mar in  nam ni vseeno, smo se pri Wallis Automotive Europe odločili, da prisluhnemo in vidimo tudi tiste, ki  prihajajo iz socialno šibkejših okolij.  

Del sredstev, ki smo jih načrtovali za poslovna darila in večerje ob zaključku leta, bomo tako namenili  projektu “Vesela Košarka – Jaka Blažič”, katerega glavna misija je večja športna vključenost  najranljivejših skupin, otrok in mladostnikov, v širšo družbo. 

Projekt “Vesela košarka – Jaka Blažič”, ki se ponaša s sloganom “Bodi del ekipe”, smo se odločili  podpreti, ker je usmerjen v vse otroke in mladostnike s ciljem, da se jim na nevsiljiv in vključujoč način  približa šport, ljubezen do gibanja, ter vrednote sodelovanja, tovarištva. In nenazadnje je projekt usmerjen v podporo vseh otrok, ki si sicer treniranja ne bi mogli ali pa bi si ga težko privoščili. Projekt  “Vesela košarka – Jaka Blažič” želi vključiti vse člane družine, zato prirejajo tudi prireditve, družabna  srečanja, ena od njihovih misij pa je tudi družbeno koristna dejavnost, kot je odpiranje novih igrišč in  obnovitev že obstoječe infrastrukture. 

Skupino Wallis Automotive Europe je projekt dodatno prepričal, ker ni prisotnega selekcioniranja,  favoriziranja otrok ali spodbujanja gole tekmovalnosti in deluje neodvisno od klubov. Namen projekta “Vesela košarka – Jaka Blažič” je izključno in samo, da na prijeten, neprisiljen način predstavijo košarko kot šport, ki združuje in povezuje generacije. Na kratko – stavijo na ekipo, ker skupaj lahko  dosežemo več in bolje za vse, ne glede na socialno okolje, predispozicije in druge danosti.  Tudi pri Wallis Automotive Europe stavimo na ekipno sodelovanje, ter da bi v letu 2023 skupaj zabili  čimveč košev – tako zasebno kot poslovno. 

DODATNE INFORMACIJE: 
Novice (veselakosarka.si) 

O Oplu 
Opel je eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov. Podjetje je v Rüsselsheimu v Nemčiji leta 1862  ustanovil Adam Opel. Avtomobile so začeli izdelovati leta 1899. Od avgusta 2017 je Opel del Groupe PSA. Skupaj  z britansko sestrsko znamko Vauxhall je podjetje prisotno v več kot 60 državah po vsem svetu. Do konca leta  2024 bodo vsi Oplovi modeli na voljo tudi v različici z električnim pogonom. Ta strategija je del načrta PACE!, s  katerim bo Opel trajnostno dobičkonosen, globalen in električen. 
Obiščite https://int-media.opel.com, https://twitter.com/opelnewsroom. 

O WAE S d.o.o. 
WAE S d.o.o. je hčerinsko podjetje WAE Kft., s sedežem na Madžarskem, ki se že 30 let ukvarja z avtomobilskim  poslom v srednji in vzhodni Evropi. Decembra 2020 je podjetje postalo veleprodajni uvoznik za vozila Opel v  Sloveniji in v ospredje postavlja tako partnerje kot stranke. Verjame v prvovrstne storitve skozi učinkovit poslovni  model z agilnimi odločitvami in osredotočenostjo na vsako posamezno stranko. V podjetju WAE S d.o.o. so  zavezani k rasti in razvoju, ter dolgoročnemu uspešnemu poslovanju Opla in skrbi za blagovno znamko v Sloveniji  tudi v prihodnje.

VIR: OPEL