Skoraj ni gledalca, ki ne bi spremljal uspeha Anžeta Laniška in drugih planiških podvigov

Skoraj ni gledalca, ki ne bi spremljal uspeha Anžeta Laniška in drugih planiških podvigov

Zaključek sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici je minuli konec tedna tudi pred televizijske ekrane ponovno prikoval številne športne navdušence. Izjemno gledanost so dosegle osvojene stopničke Anžeta Laniška.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
3. april 2023 ob 13:37
Ljubljana - RTV SLO


Polet Anžeta Laniška in njegove stopničke so pritegnile rekordno število gledalcev televizijskih programov v letošnjem letu! Foto: Mediaspeed

Povprečna gledanost vseh letošnjih prenosov dogajanja v Planici je bila zelo dobra. Več kot devet ur programa je spremljalo v povprečju 289.500 gledalcev, starih štiri leta ali več oz. 65 % gledalcev, ki so bili v času prenosov pred televizijskimi sprejemniki.

V štirih dneh Planice 2023 je vsaj en del dogajanja videlo kar 44,6 % oz. 852.400 različnih gledalcev, starejših od štirih let.

Najvišjo gledanost je dosegla nedeljska posamična tekma, katere drugo serijo je v povprečju spremljalo 25,0 % oz. 477.100 gledalcev, kar predstavlja kar 77 % takratnih gledalcev televizije.

Najvišja minutna gledanost je bila dosežena ob 11.38, ko je bila po skoku Anžeta Laniška zagotovljena dvojna zmaga in je TV SLO 2 gledalo celo 27,9 % oz. 532.500 gledalcev.



Izjemen polet Anžeta Laniška. Foto: Mediaspeed

Sobotna posamična tekma je dosegla najvišji delež gledalcev v letošnjem letu na slovenskih televizijah – ob 9.29, ko je bilo znano, da je Anže Lanišek že na stopničkah, je TV SLO 2 spremljalo celo 81 % takratnih gledalcev televizije.

Poleti iz Planice so bili v soboto, 1. aprila, in v nedeljo, 2. aprila, najbolje gledana vsebina na vseh slovenskih televizijah.

Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost znotraj istega dneva