Predstavitev knjige

POTOHODCI 
 
Predstavitev knjige:
 
Ljubezen v pismih: dopisovanje aleksandrinke Felicite Koglot in njenega moža Franca Perica, Aleksandrija–Bilje, 1921–1931
 
Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica
Sreda, 16. februar 2022, ob 18. uri 
 


V sredo, 16. februarja 2022, ob 18. uri vabimo na predstavitev knjige Ljubezen v pismih: dopisovanje aleksandrinke Felicite Koglot in njenega moža Franca Perica, Aleksandrija–Bilje, 1921–1931. Dogodek v sklopu našega  pogovornega cikla Potohodci je v soorganizaciji Univerze v Novi Gorici in Založbe Univerze v Novi Gorici. Na predstavitvi bodo sodelovali: Manca Koren, dr. Katja Mihurko Poniž, dr. Mirjam Milharčič Hladnik, Lara Vončina ter družina Felicite in Franca Peric. Predstavitev bo izpeljana ob doslednem upoštevanju pogoja PCT in zmanjšanem številu razpoložljivih sedežev v dvorani. Brezplačne vstopnice je mogoče v času uradnih ur ter uro pred dogodkom dvigniti na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica. Vabljeni!

 


V sklopu našega pogovornega cikla Potohodci vabimo na predstavitev knjige Ljubezen v pismih: dopisovanje aleksandrinke Felicite Koglot in njenega moža Franca Perica, Aleksandrija–Bilje, 1921–1931

V knjigi, ki je letos izšla pri Založbi Univerze v Novi Gorici, je objavljena korespondenca, ki razkriva ženski in moški pogled na ljubezen in starševstvo, izraža dvome, upe, skrbi, trpljenje, a tudi vsakdanja drobna veselja. Ob prebiranju pisem, ki so prečkala morje, pred nami oživijo primorsko podeželje, svetovljanski Egipt in švicarski kraji, kamor so se odpravljali Slovenci po zaslužek v nemirni dobi med obema vojnama. 

Na predstavitvi se bodo raziskovalke in člani družine ob branju odlomkov iz pisem, dotaknili tem aleksandrinstva, ljubezni med partnerjema in starševske ljubezni ter političnega konteksta, v katerem so pisma nastala. Sodelovali bodo: Manca Koren, dr. Katja Mihurko Poniž, dr. Mirjam Milharčič Hladnik, Lara Vončina ter družina Felicite in Franca Peric.

Vstop na dogodek je prost, brezplačne vstopnice je mogoče v času uradnih ur ter uro pred dogodkom dvigniti na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica. Vabljeni!

PR: KDNG