Regionalna razvojna agencija Posavje (RRA Posavje), kot vodilni partner projekta »Karierni center Posavje« je dne, 5.10.2022, s projektnimi partnerji izvedla sestanek, na katerem smo pregledali načrt izvedbe aktivnosti projekta

Regionalna razvojna agencija Posavje (RRA Posavje), kot vodilni partner projekta »Karierni center Posavje« je dne, 5.10.2022, s projektnimi partnerji izvedla sestanek, na katerem smo pregledali načrt izvedbe aktivnosti projekta, način poročanja o projektu, dosedanje rezultate in napredke pri izvedbi projekta ter izmenjali izkušnje in primere dobrih praks. Slogan »Sodelujemo skupaj za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo« je temeljno sporočilo finančnega mehanizma.
 
Projekt Vzpostavitev inovativnega podpornega okolja „Karierni center Posavje“ v regiji Posavje je dvoletni projekt,  ki se financira iz sredstev Norveškega finančnega mehanizma 2014 – 2021 in sredstev pripadajoče slovenske udeležbe v višini 499.997,20 EUR, v sklopu Javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Izobraževanje – krepitev človeških virov. 

V projektnem partnerstvu sodelujemo RRA Posavje, kot vodilni partner in prijavitelj projekta, Mestna občina Krško, Mladinski center Krško, Ljudska univerza Krško, Območna obrtno – podjetniška zbornica Krško in norveški partner socialno podjetje Collective Innovation iz Osla. 

Na projektnem sestanku smo s projektnimi partnerji pregledali načrt izvajanja aktivnosti v sklopu projekta Karierni center Posavje. Prvi delovni sklop projekta je tako namenjen:

  • načrtovanju in vzpostavitvi podpornega okolja, ki bo zasnovano na podlagi raziskovanja potreb delodajalcev in stanja na trgu dela v regiji,
  • izmenjavi dobrih praks z norveškim partnerjem,
  • definiranju vsebin in inovativnih pristopov centra na podlagi izvedenih raziskav ter
  • povezovanju z organizacijami v podporno mrežo.

V okviru projekta bo Mestna občina Krško za namen Kariernega centra Posavje uredila podstrešje Mencingerjeve hiše, kjer se nahaja RRA Posavje. Obnovljen in sodobno opremljen prostor bo namenjen izvajanju projektnih aktivnosti, delavnic, izobraževanj in usposabljanj za mladinske svetovalce in mlade za izboljšanje zaposlitvenih potencialov mladih v regiji Posavje. 

Direktorica RRA Posavje, mag. Nataša Šerbec, je poudarila, da je namen in cilj projekta vzpostavitev kariernega centra v Posavju, ki bo na eni strani pomagal usmerjati mlade skozi prehod iz izobraževanja na trg dela, na drugi strani pa izobraževal mladinske delavce za prenos pravega znanja. Delodajalcem bo nudil podporo za inovativno iskanje ustreznih kadrov že v času njihovega izobraževanja.

PR: RRA Posavje