IMAMO JU! IMAMO ZASTAVONOŠI ZA OI PARIZ 2024!

IMAMO JU! IMAMO ZASTAVONOŠI ZA OI PARIZ 2024! Čast slovenskih zastavonoš na otvoritveni  slovesnosti olimpijskih iger Pariz 2024 je pripadla zlatemu olimpijskemu kanuistu Benjaminu Savšku in kapetanki ženske rokometne reprezentance Ani Gros. Izbranca bosta 26. julija na paradi narodov  na reki Seni ponosno vihtela nacionalno zastavo in s tem predstavljala 90 člansko ekipo slovenskih  športnikov in športnic ter državo Slovenijo. 

Vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije Pariz 2024 je izbralo nosilca zastave in na podlagi številnih  uspehov ter zgodovinskih dosežkov izbralo dva, ki bosta v imenu vseh naših olimpijcev in olimpijk  predstavljala Slovenijo. Izbira zastavonoše je vselej težka naloga, saj mora vodstvo upoštevati kar  nekaj dejstev, med katerimi je prvo zagotovo prisotnost športnikov na prizorišču v času otvoritve. Hkrati udeležba ne sme vplivati na tekmovalni oz. trenažni proces prihajajočega dne. Tokrat imamo  še posebej težko nalogo, saj imamo poleg velikega števila individualnih športnikov in športnic v  reprezentanci kar tri ekipne športe, tako v moški kot ženski konkurenci. Zato smo pri izbiri upoštevali  tudi razmerje med ekipami in posamezniki, ki hkrati predstavljata tako ženski kot moški del reprezentance. 

Zagotovo štejejo tudi športni rezultati, ki jih pri obeh zastavonošah ni malo in srčnost, ki jo premorejo  vsi naši športniki. Izbira je bila težka, a verjamemo, da smo izbrali pravilno ter, da nas pri tem podpira  celotna olimpijska reprezentanca Slovenije. 

Ana Gros
je kapetanka, ki je prvič v zgodovini samostojne Slovenije žensko rokometno reprezentanco  povedla na olimpijske igre. V letošnjem letu je nizala tudi izjemne klubske uspehe in skupaj z  madžarskim Györom postala prvakinja ženske rokometne lige. Ana je najboljša strelka in igralka v 
zgodovini slovenskega ženskega reprezentančnega rokometa in prejemnica nagrade EHF Excellence  Award v ligi prvakinj v sezoni 2022/23. Olimpijka, ki je v preteklosti blestela tako na nacionalni kot  mednarodni ravni ter s klubskimi ekipami posegala po visokih mestih, je zagotovo velika vzornica  vsem mladim športnicam v slovenskem in mednarodnem merilu, ki si še utrjujejo svojo športno pot.  Ne boji se posegati po visokih ciljih, ki jih z neomajnim trudom, zagnanostjo in odrekanjem tudi  doseže. Njen nastop na in ob igrišču odraža njen timski duh in spoštovanje do soigralk, strokovnega  štaba ter navijačev.  

Dobitnik prve zlate olimpijske kolajne za slovenski kanuizem Benjamin Savšek je zagotovo eden izmed  najboljših slovenskih športnikov, ki že več let niza športne uspehe in od leta 2012 zaseda visoka mesta  na poletnih olimpijskih igrah. V svoji bogati športni karieri je osvojil 1 olimpijsko kolajno, 9 kolajn na  svetovnih prvenstvih in 12 na evropskih prvenstvih. Od tega jih je bilo kar 11 zlatih. Benjamin Savšek  je idealen primer vsestranskega športnika, saj predstavlja kombinacijo športne vrhunskosti ter  izjemne osebe. Njegova predanost športu je vidna na vsakem koraku, s svojo dobrosrčnostjo, dosežki  in vrednotami pa je z leti postal vir navdiha številnim mladim športnim talentom. 

Uspeh obeh športnikov ni zgolj rezultat naravnega talenta, temveč posledica njune izjemne delovne  etike in popolne predanosti športu. To sta naši zastavonoši, ki ju s ponosom predstavljamo, podpiramo  in verjamemo, da bosta tako individualno kot ekipno vsak na svojem področju posegala po najboljših  rezultatih. 

Srečno Ana in Benjamin. Srečno olimpijska reprezentanca Slovenije! 

IMAMO TO. PARIZ, PRIHAJAMO! 

Olimpijski pozdrav! 

PR - OKS