Program Viasat Explore v avgustu 202

V nadaljevanju delimo najave za TV program Viasat Explore v avgustu 2024.

Avstralski lovci na zlato
Vsak delavnik od ponedeljka, 5. avgusta, ob 21.05
Ekipa Pozejdon proda svoj večmilijonski obrat, da bi financirali izkop 28-kilogramske grude zlata. Jacqui Buzetti in Andrew Leahy se odpravita globoko v divjino severnega Queenslanda, kjer vlada ekstremna tropska vročina in nevarnost smrtonosnih kač. Oblikuje se nova ekipa Zlati prinašalci, ki so se znašli 250 tisoč dolarjev v dolgu, in si obupno želijo uspešne rudarske operacije, ki bi jim rešila sezono. Marcus, Linden in Dale se z najemom mehanizacije spopadejo z najbolj tveganim in najdražjim podvigom doslej. Shane in Russell tvegata svojo finančno varnost z epsko odpravo v iskanju bogatih najdišč zlata. Bitka iskanja zlata v neizprosni pokrajini oddaljene Pilbare povsem uniči ekipo Divjaki. Ekipa Zlatodobnik pa utrpi katastrofalen požar, še preden jim uspe najti najemnika, kar bi jim navrglo 100 tisoč dolarjev.

Avstralski lovci na zlato
 
Največje inženirske napake
Vsak delavnik od ponedeljka, 5. avgusta, ob 19.10
Ljudje gradimo že več kot deset tisoč let. Postali smo pravi inženirski strokovnjaki, a vendar vsakič znova poslušamo zgodbe o gradbenih katastrofah. S pomočjo inženirjev, pričevanj očividcev in skupin strokovnjakov bomo analizirali, kaj je šlo po zlu s stavbami, ki jih bomo vzeli pod drobnogled v posameznih oddajah. Izvedeli bomo tudi, kako si inženirji prizadevajo te težave odpraviti. V peti sezoni bomo poleg drugih zgodb iz vseh koncev sveta preiskovali vremenske nesreče, kot so uničujoči požari na avtocestah in železnicah. Izvedeli bomo tudi, kako lahko hudourniške poplave in ledene razmere povzročijo propadanje mostov, ter vzeli pod drobnogled različne scenarije, po katerih lahko gradbeni projekti klavrno propadejo - včasih tudi s smrtnimi posledicami.

Največje inženirske napake
 
Vikingi ledenih voda
Vsak delavnik od ponedeljka, 5. avgusta, ob 22.00
Vstopamo v svet, ki ni bil še nikoli predstavljen na televiziji. Gre za komercialno industrijo ribolova na ledu Winnipeškega jezera, kjer potomci islandskih Vikingov tekmujejo s časom, da bi spravili svoj ulov do obrežja, še preden led popusti. Te edinstvene žene in možje so soočeni s snežnimi viharji, krhkim ledom in vsesplošno nevarnostjo pri lovu s tradicionalnimi metodami, ki so se jih naučili od svojih prednikov. Ribolov na ledu velja za enega najnevarnejših poklicev na svetu, kar še posebej velja za eno najbolj nepredvidljivih okolij na planetu: Winnipeško jezero. Na kocki je veliko denarja in na led se vsako zimo poda več kot 700 ljudi. Ti vikingi ledenih voda tako tvegajo svoja življenja za sleherno ribo in zaslužek.
Celoten spored v štirih formatih lahko najdete tukaj, več fotografij pa je na voljo tukaj.   
Informacije lahko najdete tudi na spletni in Facebook strani ter blogu
Vabimo vas tudi k spremljanju YouTube kanala.

PR - GRAYLING